Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Razlaga in prikaz enostavnih vaj za boljše zdravje in počutje in otvoritev fotografske razstave Janeza Kotarja – Sprehod po nebu 2.0

V tem času postajamo sebi najboljši pomočniki za boljše počutje. Zato smo vedno radovedni in naklonjeni vsem, ki nam pomagajo, da si z novimi tehnikami izboljšamo počutje in zdravje. Ta četrtek smo na Univerzi za starejše RIC Novo mesto spoznavali in obnovili nekatere tehnike samopomoči. Temeljne recepte za samozdravljenje sta nam pokazali naša sošolka Marijana Šetina Kladnik in Katja Gornik, zdravilka z bioresonanco. Obe, mati in hči, sta nam pripravili že nekaj zanimivih predavanj: o Avstraliji, o zdravljenju težav in vajah za boljše počutje. Tokrat nam je Katja predstavila energijske vaje Donne Eden, ki je sama z njimi ozdravela, napisala knjigo in predava o tem. S preprostimi vajami lahko pridobimo energijo za boljše počutje in delovanje organov. Vse te vaje že mnoge naše sošolke poznajo, saj vsak teden vadijo na grmski osnovni šoli. Nam jih je že predstavila naša sošolka Mira Kordiš. Potrebno bi jih bilo večkrat videti, ponoviti, da jih osvojimo. Tapkanje pa nam je že pred leti predstavila Pika Rajnar, imela je tudi delavnico z mnogimi. Tako se učimo obvladati telo, organe, da bi se dobro počutili in se veselili življenja. Vedno bolj smo odvisni od lastne skrbi in  pripravljenosti  kaj narediti zase, za dobro počutje in zadovoljstvo.

 

Po predavanju pa smo spoznali še avtorja razstave fotografij, zanimivega fotografa Janeza Kotarja, ki je že pred 10-imi leti začel fotografirati z droni. Razstavo fotografij je pripravil Uroš Simončič, ki na RIC-u skrbi za razstave. Za nas je bilo vse novo. Že samo letenje dronov, red na nebu, letalstvo in odkrivanje posnetkov krajev z droni. Za nas so bile presenetljive podobe Novega mesta, ko smo iskali poznane ulice. Razstavljene fotografije pa so poseben pogled na kraje z neba, kar je za nas novo odkritje. S takimi fotografijami je podoba pokrajine lepša. Ob kavi in soku pa smo se s fotografom Janezom Kotarjem, ki je dober poznavalec različnih zanimivih dejavnosti, pogovarjali. Zanimiv sogovornik nam je podaril čas in veliko modrosti, spoznanj, izkušenj. Prijetno kramljanje nas je kar zapeljalo. Čas pa je tudi nam ukrojil del dneva, zato smo se prijazno poslovili. Hvaležni smo za nova znanja in izkušnje, ki nam lepšajo in lajšajo življenje. 

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše 


Fotografije Anita Jakše, vodja Univerze za starejše in Uroš Simončič, vodja galerije 

Oglejte si tudi