Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Razstava slik Sama Jenčiča podaljšana do 25. maja

Zaradi za nas in vas srečnega spleta okoliščin je zanimiva razstava slik vrhunskega ilustratorja Sama Jenčiča O NARAVI, ŠE POSEBEJ O GOZDU, ki gostuje v Muzeju Vrbovec, podaljšana do 25. maja 2016.

Ogledate si jo lahko v času, ko je muzej odprt.  
Do sedaj jo je občudovalo veliko razredov otrok in raznih krajev Slovenije.


Beseda o avtorju:

 

Samo Jenčič je eden tistih gozdarjev, ki svoje poslanstvo uresničujejo tudi s pomočjo umetniškega ustvarjanja.

 

Že od mladih let se je ukvarjal z risanjem in slikanjem, s tem nadaljeval med študijem, ko je že razstavljal na skupinskih in samostojnih razstavah. Z ilustracijo se ukvarja v svojem prostem času, vse bolj pa tudi v službenem.

 

Do danes je ilustriral preko 60 knjig in knjižic, med njimi tudi učbenike in delovne zvezke. Sodeloval je pri Cicibanu ter drugih revijah za otroke in mladino. Zadnjih sedem let ilustrira celovški Mladi rod.

 

V novejšem času je z risbo oplemenitil  tudi veliko zloženk in brošur z naravovarstveno vsebino. Njegove ilustracije se pojavljajo na številnih naravovarstveno informacijskih tablah, tudi v našem muzeju jih je nekaj.

 

Odlikuje ga poseben, otrokom všečen in razumljiv slog risanja. Risbo, ki je osnova njegovega ustvarjanja, nadgradi z živahnimi barvami. Njegove risbe nosijo včasih razkrito, pogosto pa prikrito sporočilo otroškega doživljanja narave, navajajo na njeno razumevanje ter spoštovanje.


Oglejte si tudi