Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Otvoritev razstave ilustracij za otroke: O NARAVI, ŠE POSEBEJ O GOZDU

V ponedeljek, 21. marca 2016, na prvi pomladni dan in na mednarodni (svetovni) dan gozdov so v Muzeju Vrbovec odprli nadvse zanimivo razstavo ilustracij gozdarja, naravovarstvenika in ilustratorja Sama Jenčiča iz Maribora.

Gozdarji, ki so v sodelovanju z muzejem Sama povabili v goste, so za razstavo izbrali predvsem ilustracije o naravi in zlasti gozdu. Zato so razstavo naslovili z imenom O NARAVI, ŠE POSEBEJ O GOZDU.

 

Barbara Šoster Rutar, direktorica muzeja, je z izbranimi besedami predstavila pomen mednarodnega dne gozdov in avtorja razstave, po njenih besedah ene najlepših v zadnjem obdobju delovanja muzeja. Razstava bo odprta ravno v času, ko muzej obišče največ šolarjev, zato bo deležna številnega obiska.

 

Anton Breznik, vodja območne enote Nazarje je poudaril, da so tovrstni dogodki gozdarjem kljub dodatnemu delu v veselje in zadovoljstvo, saj lahko na tak način vzbudijo zanimanje medijev in javnosti za še druge aktivnosti gozdarjev, ne samo za problematiko sanacije po ujmah in obvladovanje lubadarja.

 

Hkrati je napovedal, da Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Nazarje za naslednje leto načrtuje širšo akcijo spoznavanja in doživljanja gozdov med mladimi. Pri tem si želijo sodelovanja šol v Zgornji Savinjski dolini in Šaleški kotlini.

 

Avtor razstave je s prigodo predstavil svoj način dela. Zagotovo mu naravoslovna izobrazba omogoča povsem drugačno interpretacijo od ilustratorjev s formalno likovno izobrazbo, čeprav je seveda tudi on dolgo brusil in pilil svojo likovno tehniko, da je našel svoj likovni izraz.

 

Razstavo je odprl Matej Pečovnik, župan občine Nazarje. Vesel je, da muzej ob mednarodnem dnevu gozdov gosti tako zanimivo razstavo, saj so bili in bodo gozdovi eden od temeljev razvoja občine. To se odraža tudi v občinskem grbu, v katerem so tri smreke, ki predstavljajo tri krajevne skupnosti v občini.

 

Razstava bo odprta do 9. maja 2016.

Oglejte si tudi