Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Gozdarsko tekmovanje lastnikov gozdov GGO Nazarje

V teku so letošnja območna izbirna sekaška tekmovanja lastnikov gozdov za uvrstitev v ekipe za državno prvenstvo na AGRI - mednarodnem kmetijsko - živilskemu sejmu v Gornji Radgoni. Na tem tekmovanju dosegajo tekmovalci iz našega območja vrhunske rezultate.
 

V soboto, 4. julija 2015, je bilo v Gaberkah pri Šoštanju letošnje prvo od dveh izbirnih tekmovanj lastnikov gozdov v gozdarskih spretnostih našega območja. Tekmovalo je 29 lastnikov gozdov oziroma njihovih družinskih članov, od tega tri ženske tekmovalke.

 

Največ točk je dosegel preizkušeni Marko Jelšnik iz Gornjega Grada. Dosegel je 1320 točk. Sledil mu je mladi Andrej Goličnik iz Belih Vod z le tremi točkami zaostanka (1317 točk ali 99,77 % točk zmagovalca tekme). Tretji je bil mladi, a zelo uspešen tekmovalec Domen Arnič z Ljubnega ob Savinji (1292 točk ali 98 % točk zmagovalca).

 

Tekmovanje je bilo napeto in enakovredno, kar pove že podatek, da je še tekmovalec na desetem mestu presegel razultat 90 % točk zmagovalca. To pomeni, da letošnja ekipa našega območja še zdaleč ni sestavljena in da bomo na drugi izbirni tekmi, ki bo v 8. avgusta v Lučah, gledali napet boj za uvrstitev v območno ekipo.

 

Med tekmovalkami je letos žaga najbolje in najhitreje rezala Majdi Suhoveršnik iz Gornjega Grada. Dosegla je 989 točk (75 % točk zmagovalca) in se v absolutni konkurenci uvrstila na 20.mesto. Sledili sta ji Lučka Jelšnik in Pavla Voler.

 

Letošnje tekmovanje je bilo po dolgih letih ponovno v šaleškem delu območja. Pomenovali smo ga "Memorial Milana Pogorelčnika", po kolegu Milanu - Šiliju, priljubljenem gozdarju v tem delu območja.

 

Prireditev so družno organizirali Društvo lastnikov gozdov Šaleške doline, Občina Šoštanj in Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Nazarje.

 

Foto: Andreja Meža

Oglejte si tudi