Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Teden gozdov na VŠVO v Velenju

Letošnja osrednja prireditev ob tednu gozdov je bila v Visoki šoli za varstvo okolja v Velenju.
Osrednja tema letošnjega Tedna gozdov je bila "NEGUJMO SLOVENSKE GOZDOVE", predvsem v luči lanskega žledoloma. Nega gozda daje gozdovom dodatno vrednost v ekonomskem, socialnem in  ekološkem smislu.

 

Na Zavodu za gozdove Slovenije, območna enota Nazarje so ocenili, da bi bila tovrstna problematika zanimiva tudi za študente Visoke šole za varstvo okolja v Velenju. Tam so jih sprejeli z odprtimi rokami in jim pomagali organizirati  letošnjo osrednjo prireditev v območju.

 

Na prireditvi so gozdarji predstavili najskrbnejše lastnike gozdov v posameznih organizacijskih enotah in najprizadevnešo uslužbenko zavoda ter razglasili drevo leta - bukev. Še pred tem so predstavili razstavo o pomenu nege  za krepitev funkcij gozdov.

 

Pred prireditvijo so izvedli dve predavanji za študente. Marijan Denša, vodja odseka za gojenje in varstvo gozdov, je predstavil pomen nege gozda v lesnoproizvodnih gozdovih, mag. Tomaž Gerl, vodja odseka za gozdne prometnice, je predstavil primere dobre prakse sodelovanja z lastniki gozdov.

 

Kot se za tako prireditev spodobi, se je zaključila z družabnim srečanjem udeležencev, ki je bilo podloženo z dobrotami, ki so jih pripravili ponudniki nazarske tržnice.

 

Fotografije: Milena Ževart, VŠVO

 

 

Oglejte si tudi