Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Položen temeljni kamen za širitev vrtca in osnovne šole

V Mozirju so zaradi višanja števila prebivalstva zrasle tudi potrebe po več prostorih v vrtcu in osnovni šoli. V petek, 7. julija 2022, je bil ob prisotnosti župana občine Mozirje Ivana Suhoveršnika, ravnateljice JVIZ Mozirje Mateje Glušič, ravnateljice OŠ Mozirje Petre Klepec in predsednika uprave Esotech d.d. Marka Škoberneta položen temeljni kamen za gradnjo dodatnih prostorov tako v vrtcu, kot v osnovni šoli.

Z novo pridobitvijo bo vrtec bogatejši za novo kuhinjo in dve igralnici ter servisne prostore, osnovna šola pa za tri učilnice, zbornico in pripadajoče servisne prostore.

Gradnja se začne 18. julija 2022, dokončana pa bo predvidoma do maja 2023.


VRTEC MOZIRJE – ENOTA TULIPAN

Predvidena je gradnja dvoetažnega objekta, ki se bo zajedal v pobočje na vzhodni strani vrtca. Obstoječi vrtec ima 11 oddelkov, kar zadostuje za dobrih 200 otrok. S prizidavo se bo pridobilo dve novi, moderni igralnici s teraso, tehnične prostore, z reorganizacijo dela obstoječih prostorov pa še novo senzorno sobo. Končni rezultat bo torej 13 oddelčni vrtec.

Objekt je dvoetažen, toplotno izoliran, dimenzije 38,91 x 19,58 m, neto tlorisne površine 852 m2.

OSNOVNA ŠOLA MOZIRJE

Ob obstoječi šoli se predvidi na SV strani prizidava, prav tako se bo izvedla preureditev določenih prostorov. V prizidavi šole se bodo izvedle tri nove učilnice, zbornica ter sanitarije za zaposlene in učence.

Prizidava je dimenzij 39,85m x 16,85m v pritlični etaži, toplotno izolirana. Neto površina objekta je 508,9 m2. Streha na prizidavi je ravna, z minimalnim naklonom. Dostop za šolarje bo obstoječ.

Vsi objekti se bodo navezovali na obstoječo komunalno infrastrukturo in bodo grajeni tako, da omogočajo dostop invalidnim osebam. Za prezračevanje učilnic je predvidena vgradnja prezračevalne naprave z visokim izkoristkom rekuperacije. Obstoječa objekta šole in vrtca se že ogrevata z obnovljivimi viri energije (lesna biomasa) preko skupne kotlovnice.

Oglejte si tudi