Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Pošljite SMS "MOZIRSKA5" na 1919

Dobra dva tedna po katastrofalnem požaru na Mozirski koči smo v vseh treh delovnih ekipah zelo dobro organizirani in vsi naravnani proti istemu cilju - čimprej postaviti novo, še lepšo in še boljšo planinsko postojanko, ki bo privabila še več ljubiteljev gora in čiste, neokrnjene narave.

Vsi trije odbori delujejo po dogovorjenem načrtu. Gradbeni odbor s projektantko Darjo Bezovnik Planovšek na čelu ima pripravljene vse podlage za projekt in je sedaj v fazi razvoja treh idejnih načrtov, ki bodo upravnemu odboru PD Mozirje predstavljeni konec marca. Odbor za razpise že vzpostavlja stike s pristojnimi inštitucijami in proučuje možnosti, kje bi lahko pridobili kakšna nepovratna sredstva.

Kot pričakovano je na začetku največ dogajanja v odboru za komuniciranje z javnostjo in zbiranje sredstev. Donatorji ste v prvih 16 dneh prispevali že dobrih 15.000 evrov.

Javilo se je že več podjetij, ki so pripravljena prispevati v obliki brezplačnega dela in s cenejšimi ponudbami materiala. Različne interesne skupine se same organizirajo in zbirajo sredstva. Otroci zbirajo star papir (v Šmihelu nad Mozirjem so kontejner napolnili v samo treh dneh, sedaj nov kontejner stoji pred vrtcem v Mozirju), člani Facebook skupine Savinjski planinci so v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mozirje izvedli spletno dražbo in izkupiček prispevali v sklad za novo Mozirsko kočo.

Že znanim možnostim zbiranja donacij (TRR in PayPal) so dodali še eno pomembno - možnost pošiljanja donacijskih SMS-ov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T2 in Telemacha. S poslanim SMS-om z vsebino "MOZIRSKA5" na številko 1919 pošiljatelj prispeva 5 evrov v sklad za obnovo koče.

Pošljite SMS s ključno besedo MOZIRSKA5 na številko 1919

Priložnostne majice bodo kmalu na voljo v novi spletni trgovini.

V sodelovanju z aktivom kmečkih žena pripravljamo dobrodelno tržnico, ki bo v soboto pred cvetno nedeljo, torej 27. marca, dopoldne pred stavbo TIC Mozirje, pri glavni avtobusni postaji. Na stojnicah bodo na voljo domače dobrote, od potice, peciva, kruha pa tudi kakšno butaro se bo menda dalo kupiti. Celotno ponudbo bomo predstavili v prihodnjih dneh.

Čisto malo še manjka, da bo zaživela tudi spletna trgovina s priložnostnimi spominskimi majicami. Kasneje bomo dodali še več izdelkov, celoten izkupiček od prodaje pa bo namenjen za obnovo Mozirske koče.

Če želite tudi vi pomagati, všečkajte našo Facebook stran (ki ima trenutno že več kot 1.000 sledilcev). Povabite tudi svoje prijatelje, da jo všečkajo. Kako povabite? Če ste pri računalniku, takole, če pa imate v rokah mobilnik, takole.

Če se še niste, se kar zdaj prijavite na naše e-novice (klik tu), da boste med prvimi obveščeni o vseh novostih v zvezi z delovanjem društva. Med drugim bomo izbrani idejni načrt za novo Mozirsko kočo najprej predstavili ravno v e-novicah.

vir: PD Mozirje

Oglejte si tudi