Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Poziv za prijavo škode na stvareh zaradi posledic poplav z neurji 2. junija 2022

Oškodovance na območju občine Mokronog-Trebelno pozivamo, da prijavijo škodo, ki je nastala na stvareh zaradi posledic poplav z neurji 02.06.2022.

Škodo je potrebno prjaviti na obrazcih. Ti so dostopni tudi na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Obrazec 1- Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči,  
Obrazec 4 - Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči in

Škodo je potrebno prijaviti na predpisanih obrazcih in oddati v sprejemni pisarni Občine Mokronog-Trebelno - osebno ali po pošti,

najkasneje do 26. JUNIJA 2022.

Pri prijavi škode je potrebno  upoštevati tipične skupine iz priloge 3 Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (Ur.l. RS, 67/2003, 79/2004, 81/2006 in 68/2008).

Obrazci za prijavo škode so oškodovancem na voljo v sprejemni pisarni Občine Mokronog-Trebelno  in na spletni strani občine www.mokronog-trebelno.si.

Morebitne dodatne informacije in pojasnila dobite na tel. 07/ 34 98 263 Občina Mokronog-Trebelno (Marijana Jereb).

Zakon o odpravi posledic naravnih nesreč določa, da sredstev ni mogoče pridobiti ali dodeliti za odpravo posledic neugodnih vremenskih razmer v kmetijski proizvodnji, če je bila za odpravo teh posledic omogočena pridobitev državne pomoči v obliki sofinanciranja zavarovalne premije.  Iz navedenega sledi, da se popis škode uničenih pridelkov na kmetijski površinah ne popisuje. Lahko pa nosilec kmetijskega gospodarstva, ki zaradi posledic toče ne more izpolniti zahtev ali obveznosti za ukrepe, ki jih je prijavil na zbirni vlogi, sporoči višjo silo na obrazcu, kije dostopen na spletni strani ARSKTRP. Več informacij je objavljenih v obvestilu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. 


Oglejte si tudi