Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
24°C
15°C
JUTRI
26°C
13°C

SVEČANOST OB 40.LETNICI PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA

V soboto, 4. junija, smo v veliki dvorani PC Lopan pripravili svečano prireditev ob 40-letnici PD Mislinja.

Po pozdravu vseh gostov in obiskovalcev, ki so se odzvali na povabilo, je kvintet Pojoči gorniki zapel planinsko himno. V nadaljevanju je predsednik društva predstavil prehojeno pot društva v teh 40 letih od ustanovnega zbora 4. junija 1982 do današnjega dne. Pri tem je izpostavil prostovoljstvo in požrtvovalnost članov, ki so zgradili društvo, kakršnega poznamo danes, ter udeležencem predstavil glavne dosežke društva. Tekom let delovanja je namreč društvo poleg organizacije planinskih pohodov na Črnem vrhu postavilo znamenje in v njegovi neposredni bližini še značilno pohorsko škorjanko. Prav tako smo s skupnimi močmi na Tolstem vrhu postavili razgledno ploščad s fotografijo in označbami hribov in gora, ki jih pohodnik lahko vidi pred sabo, ko se z razgledne točke zazre po okolici.

Po nagovoru predsednika so na oder ponovno prišli Pojoči gorniki in zapeli ljudsko Čez tri gore. S strani občine se je svečanosti udeležila občinska svetnica Jerneja Smonkar, ki je v imenu župana čestitala društvu ob njegovem jubileju in izpostavila doprinos društva k prepoznavnosti občine tako v regiji kot tudi širše in seveda velik pomen pohodništva in spodbujanja občanov k aktivnem preživljanju prostega časa. Pojoči gorniki so njene besede podkrepili z venčkom narodnih. V nadaljevanju sta predsednik društva in prvi predsednik društva Mirko Tovšak podelila priznanja Planinske zveze Slovenije članom društva, ki so si to s svojim delom zaslužili. Za slavnostni zaključek svečanosti so s krajšim koncertom poskrbele članice ženske vokalne skupine JUA iz Središča ob Dravi.

Po zaključku smo se preselili v malo dvorano, kjer nas je čakala zakuska in bilten, ki je bil izdan ob 40-letnici društva. Skupina Foto firbci iz sekcije društva upokojencev pa so ob tej priliki na stopnišču pripravili razstavo fotografij na temo Naši hribi in pohorske planje. V sproščenem razgovoru smo obujali spomine na osvojene vrhove in nepozabna potovanja po domovini in tujini.

Hvala vsem, ki ste počastili naš jubilej s svojo prisotnostjo.  

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi