Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
21°C
8°C
Oceni objavo

Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2017

Planinska zveza Slovenije je našemu društvu zaupala organizacijo prireditve »Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2017«. Prireditev je potekala v veliki dvorani poslovnega centra Lopan v soboto, 2. decembra, s pričetkom ob 11.00 uri.

PZS na svečani prireditvi vsako leto podeljuje najvišja priznanja PZS kot skromno nagrado in izraz spoštovanja prejemnikom za njihovo dolgoletno in požrtvovalno prostovoljno delo. Na svečani prireditvi podelijo 10 svečanih listin PZS, ki jih prejmejo zaslužni posamezniki, ki so dali izjemen pečat planinstvu in planinski organizaciji. Podelijo pa se tudi spominske plakete ob okroglih življenjskih jubilejih posameznikom za uspešno in predano delovanje v planinski organizaciji in  priznanja vodstva PZS za posebne dosežke v letu 2017, ki jih podeljuje predsedstvo PZS.

 

Med letošnjimi dobitniki priznanj sta bila tudi dva člana našega društva.

 

Mirko Tovšak je bil prejemnik spominske plakete. V obrazložitvi je bilo povedano: »Spominsko plaketo prejme za dolgoletno vodenje PD Mislinja. Pod njegovim vodstvom se je društvo številčno in strokovno zelo okrepilo. Njegovo delo pa se ni končalo v društvu, ampak se je nadaljevalo v MDO Koroške in posledično v PZS.«

Franc Bricman pa je prejel svečano listino PZS z obrazložitvijo: “Franca Bricmana mnogi v Mislinjski dolini poznajo kot neutrudljivega planinskega vodnika, ki je z velikim veseljem pripravil številne izlete v domače in tuje gore in s tem množici planincev pokazal lepote narave. Hkrati je opravljal še poverjeniško delo za spodnji del Mislinjske doline in z vso odgovornostjo kar nekaj časa nosil prapor Planinskega društva Mislinja.«

V kulturnem programu so sodelovali: kvintet Pojoči Gorniki, mešani komorni zbor Carinthia cantat in folklorna skupina Rej.

Dobitnike priznanj in obiskovalce prireditve so pozdravili: župan občine Mislinja mag. Bojan Borovnik, predsednik PD Mislinja, Ivan Arko in ministrica za obrambo Andreja Katič. Ob odsotnosti predsednika PZS je prisotne nagovoril podpredsednik PZS, Miro Eržen, slavnostni govornik pa je bil Ivan Kotnik - Ivč.

Po uradnem delu smo za vse udeležence pripravili zakusko v mali dvorani in zatem možnost ogleda Tisnikarjeve rojstne hiše.

Po oceni večine udeležencev je prireditev odlično uspela. Zato bi se v imenu organizacijskega odbora zahvalil vsem posameznikom našega PD, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi prireditve, Društvu invalidov Mislinja, Društvu upokojencev Mislinja, Turističnemu društvu Mislinja, Osnovni šoli Mislinja, TIC Slovenj Gradec, folklorni skupini Rej, komornemu zboru Carinthia cantat, Pojočim gornikom, podjetju Vabo in Koroškim splavarjem za njihov prispevek.

Tekst napisal: Ivan Arko

Fotografije prispeval: Bojan Šinko

Oglejte si tudi