Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-6°C
Deli
1926

30. ZIMSKI POHOD NA PECO

Člani PD Mežica so v soboto, 17.02.2018, že 30. pripravili Matjažev zimski pohod na Peco. Udeležili smo se ga tudi planinci PD Mislinja. Zbrali smo se v soboto ob 6.00 uri in se zapeljali do Podpece, kjer smo začeli z vzponom. Pot je bila naporna, saj je bilo potrebno celo pot gaziti globok sneg. Vsi napori so bili pozabljeni ob občudovanju zimske idile in vdihavanju svežega zraka.

Po dobrih dveh urah in pol smo prispeli do Koče na Peci, kjer smo si privoščili krajši počitek. Okrepčali smo se s kavico, čajem in manjšim prigrizkom. Po krajšem počitku je večina nadaljevala pot proti vrhu Pece.

Uspešno so osvojili vrh, a se na njemu niso zadrževali dlje časa, ker je pihalo. Po povratku z vrha smo se na na koči ustavili za dlje časa, saj je bilo potrebno napolniti baterije z jedačo in pijačo. Pred odhodom v dolino smo naredili še skupinsko fotografijo. Pot v dolino je bila spolzka in je zahtevala še posebno mero previdnosti. Tisti ki so uporabljali mini derezice, so veliko lažje in varneje hodili.

Srečno in brez nezgod smo prispeli v dolino. Med  potjo domov smo se ustavili še na Prevaljah, v slaščičarni Poljanšek, kjer smo opravili strokovno analizo.

Preživeli smo prijetne trenutke, ki so hitro minili.

 

Vodnik: Jožek Hribar

Organizator: Peter Zupanc

Tekst: Peter Zupanc

Fotografije: Jožek Hribar in Peter Zupanc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij