Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

24. spominski pohod "Po Šisernikovi poti"

Planinsko društvo Slovenj Gradec vsako leto organizira tradicionalni spominski pohod od Dravograda do Kremžarice. Pripravljajo ga v spomin na njihovega preminulega planinca, gorskega reševalca in alpinista Jožeta Šisernika (1933-1980).

Pot se začenja v Dravogradu, nato pa nadaljuje po obronkih in vrheh najzahodnejšega dela Pohorja, konča pa na koči pod Kremžarjevim vrhom, kjer pohodniki tudi žigosajo svoje kartončke in registrirajo svoj pohod. Pot je dolga cca 15 km, zanjo pa potrebujemo približno 4 ure zmerne hoje.

Pohodniki našega planinskega društva so se tudi letos udeležili tega pohoda. Vreme nam je bilo še kar naklonjeno, na poti pa skorajda ni bilo snega, razen ob koncu poti na Kremžarici.

Vmes smo se ustavili še pri domačiji Toneta Polanca, kjer nam je njegova žena postregla s čajem in pecivom, nekoliko daljši postanek pa smo imeli še na kmetiji Škratek, kjer smo se okrepčali, da bi lažje premagali zadnji del poti, ki je proti koči pod Kremžarjevim vrhom kar strm in naporen.


V koči je bilo veselo. Čeprav je skorajda pokala po šivih ob obilici pohodnikov, pa je bilo za vse dovolj prostorga v toplem zavetju gostinske sobe, kjer se je kmalu oglasila tudi harmonika.

Ob koncu nas je čakal še spust po markirani poti v Slovenj Gradec, kjer so nas čakali osebni avtomobili za vrnitev v naše domove.

Oglejte si tudi