Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Mislinja

V soboto so člani DU Mislinja pripravili svoj redni letni občni zbor. Društvo šteje 630 članov. Občni zbor je potekal v veliki dvorani večnamenskega objekta Lopan v Mislinji, poleg rednih članov pa so bili na zboru prisotni tudi številni vabljeni gostje.
Uvodni del občnega zbora so popolnili člani fotografskega krožka. Prikazali so fotografije, ki so jih posneli v gornjem delu Mislinjske doline. Predstavili so  številne naravne lepote in kulturne spomenike, ob tem pa na iskriv način tudi popestrili prikazovanje s svojimi komentarji. V nadaljevanju je nastopila še pevska skupina Lastovke, ki je zapela nekaj pesmi. Še posebej je prisotne navdušila s svojo priredbo pesmi "Moja mala pokojnina..."

Uradni del zbora je bil namenjen poročanju o delu DU ter finančnem poslovanju v preteklem letu. Presednik Konrad Tržan je še posebej pohvalil delo interesnih skupin, ki so delovale pod okriljem društva. Tako so bile med najbolj aktivnimi članice skupine Sončnica, ki povezuje upokojenke, ki jih veseli ročno delo, zelo aktiven je zeliščarski krožek, poleg tega pa aktivno deluje tudi skupina telovadk in pohodniška skupina. Društvo prireja tudi številne organizirane izlete in vsakoletno letovanje v hotelu Delfin v Izoli.  Redno obiskujejo tudi svoje člane, še posebej tiste, ki so potrebni kakršne koli pomoči in skrbijo  za družabana srečanja vsako sredo v svojih prostorih v Šentlenartu. V nadaljevanju so sprejeli še program dela in finančni načrt za letošnje leto.

Ker se je dosedanjim članom in vodstvu društva iztekel štiriletni mandat, so na občnem zboru opravili tudi volitve v nove ograne. Tako so bili izvoljneni novi člani upravnega odbora, člani posameznih komisij, na novo pa je bil izvoljen tudi dosedanji predsednik društva Konrad Tržan, ki se je že doslej izkazal s svojim upsešnim delom in vodenjem društva.

Občni zbor so pozdravili vabljeni gostje. Med njimi župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, predstavniki DU iz pobratene občine Središče ob Dravi, predstavniki sosednjih upokojeniških društev ter nekaterih drušev, ki delujejo v občini Mislinja.


Ob koncu je predsednik društva županu občine in občinskim svetnikom prebral ter vročil posebno pismo, s katerim jih je seznanil z predlogom in pobudo za ureditev  prireditvenega prostora in parka v centru Mislinje. "Mogoče, če boste sledili našim pobudam," je v svojem pismu zapisal, "bomo končno prišli do javnega prostora na prostem, kjer bi se morda našlo mesto za kakšen kip pohorskega gozdarja, za klopce, na katerih bi posedali naključni obiskovalici, kaj poklepetali; morda bi tam srečali kakšno mamico, ki bi čuvala igrajočega se otroka, ali pa bi se  zvečer ob soju lune, bolj z očmi kot besedami, pogovarjal kakšen mladi par. Morda so to le sanje, so pa to sanje številnih občanov, ki si želijo takšnega prostora".

Na koncu so se upokojenci poveselili ob zvokih znanega ansambla in se prijetno družili ob glasbi in plesu.





Oglejte si tudi