Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
14°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK POHODNIŠKE SEZONE 2023

Zaključek pohodniške sezone 2023

V soboto, 4. novembra, smo člani Planinskega društva Mislinja izvedli načrtovano tradicionalno akcijo Zaključek pohodniške sezone. Tokrat sta nam traso pripravila Peter in Ivan.

Z avtobusom smo se zapeljali preko Gornje Radgone do vasi Ptujska cesta. Od gostišča Kostanj smo se podali preko Janževega vrha do Kapelskega vrha, kjer imajo pri cerkvi sv. Marije Magdalene urejene informativne table, ki nas seznanjajo s kraji in hribi, ki jih vidimo v bližnji in daljni okolici.

Od cerkve smo se nato spustili do vinske fontane na Kapeli. Vinska fontana Kapela se nahaja v osrčju Radgonsko-Kapelskih goric in ponuja degustacijo lokalnih vin in dobrot. Na voljo so večinoma vina z okoliških goric, Janževega in Kapelskega vrha ter tudi z Radgonskih goric. Tu smo se zadržali za kratek čas in ga izkoristili za malico in degustacijo vin.

Dobre volje smo krenili nazaj proti gostišču Kostanj. Med potjo smo občudovali lepo pokrajino in urejene vinograde. V gostišču nas je pričakalo samopostrežno kosilo. Izbira je bila res raznovrstna, tako da je lahko vsak našel zase, kar si je zaželel. Po zaužitem obroku smo se zadržali še v prostem pogovoru, kjer smo obujali spomine na prehojene poti. Peter je med udeležence razdelil osnutek programa za pohode v letu 2024 in jih seznanil, da se program lahko še dopolni z njihovimi predlogi ali željami.

Čas je kar hitro minil in odpraviti smo se morali proti domu. Želimo si samo, da bi se v prihodnje takih in podobnih akcij udeležilo več naših članov.

 

Oglejte si tudi