Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

NAŠE ŠAHISTKE REGIJSKE PRVAKINJE

Učenke 9.b. razreda OŠ Toneta Pavčka so postale letošnje ekipne regijske prvakinje v kategoriji starejših deklic. Premagale so vse šole, ki so nastopale. Sodelovale so tudi na jubilejnem ekipnem državnem prvenstvu v Mariboru. Kar tri leta so osvajale zaporedoma pokale: najprej za 3. mesto, potem za 2. mesto in letos za prvo mesto.

Po petih letih, potem ko so v 4. razredu začele igrati, so nastopale po številnih mestih Slovenije. Bile so zelo disciplirane in  vztrajne. To so: Silva Opara, Maja Kernc in Ema Parkelj. Večkrat je sodelovala tudi  Pija Jakša- njihova sošolka. Ob njih se je kalila mlada Jana Jarc, učenka 3. razreda, prava naslednica. Ana je že letos prvič prvič osvojila 4. mesto na regijskem tekmovanju.

Med mladimi šahisti pa že uspešno tekmuje učenec 3.a razreda Jurij Jarc, ki je osvojil medaljo za 3. mesto na letošnjem regijskem tekmovanju v Novem mestu. Za seboj je pustil kar 51 šahistov in je za prvakom Dolenjske zaostal le za pol točke. Uspešen je tudi že najmlajši, učenec 2. razreda, Lenart Kupljenik, ki je ob pomoči staršev zelo perspektiven šahist.

Moram poudariti, da je na šoli 3.a pravi šahovski razred. Večina šahistov je iz tega razreda, v katerem je razredničarka učiteljica  Mojca Lužar, ki je vedno pripravljena pomagati šahistom. Njej se iskreno zahvaljujem za vso dosedanjo pomoč, enako staršem šahistov, posebno pa ravnatelju Danijelu Brezovarju za razumevanje in pomoč. Tako je naša šola ponovno šahovsko prepoznavna.

Šahovski mentor Anton Perko

Oglejte si tudi