Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Mladi Mirnopečani aktualni podprvaki

V Jablanici, v občini Šmarno pri Litiji so 1. julija potekale31. državne in 10. mednarodne kmečke igre. Dolenjsko regijo so zastopale 3 ekipe in sicer DPM Mirna Peč, DPM Dobrava in DPM Suha Krajina.
Po zmagi na regijskih kmečkih igrah se je mirnopeška ekipa, ki so jo sestavljali Miha Papež, Sandra Hutevec, Silva Opara, Marko Kastelic, Gregor Brajer in Blaž Femc, v soboto 1. julija v Šmartnem pri Litiji udeležila državnih kmečkih iger. Ekipe so se pomerile v petih različnih igrah. Najprej so svoje spretnosti pokazali kosci, za njimi pa še grabljice. Prvima igrama je sledil zabaven del kmečkih iger, kjer so se tekmovalci pomerili v molzenju in krmljenju krave, za konec pa so se vse ekipe pomerile še v igri presenečenja. Sandra Hutevec je posamezno 
med grabljicami zasedla 5. mesto, Miha Papež pa 6. mesto med kosci. Med dvajsetimi tekmujočimi ekipami je mirnopeška ekipa v skupnem seštevku točk zasedla odlično 2. mesto. Le malce spretnejša in hitrejša je bila ekipa iz Društva podeželske mladine Tabor.

Silva Opara

Oglejte si tudi