Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

S šolskimi počitnicami začetek gradnje športne dvorane v Mirni Peči

Danes sta v Mirni Peči domači župan Andrej Kastelic in direktor gradbenega podjetja SGP ZIDGRAD  iz Idrije Igor Božič slovesno podpisala pogodbo o izgradnji športne dvorane, ki bo dograjena k novi osnovni šoli, poimenovani po rojaku Tonetu Pavčku. 

Eden večjih projektov mirnopeške občine je bila izgradnja nove osnovne šole z vrtcem, ki je bila zaključena v letu 2012, gradnja športne dvorane pa je predvidena v obdobju od letošnjega junija do junija 2017.  Mirnopeškim šolarjem bodo tako zagotovljeni ustrezni prostorski pogoji za potrebe šolske športne vzgoje ter ostalih programov. Dvorana bo tudi namenjena šolski in popoldanski rekreativni vadbi ter športnim in kulturnim prireditvam.
Občina Mirna Peč je v aprilu letošnjega leta uspešno zaključila zahteven postopek izbora izvajalca gradnje, v katerem je bilo izmed petnajstih ponudnikov izbrano podjetje SGP ZIDGRAD IDRIJA, projekt je izdelalo podjetje Studia ur.a.d. iz Nove Gorice, nadzor gradnje pa bo izvajalo podjetje Urbing gradbeni inženiring. Da bi bila gradnja čim manj moteča za izvajanje pouka, je začetek le te predviden s koncem šolskega leta, do konca leta naj bi bila izvedena dela do III. gradbene faze, ostala dela pa do junija leta 2017. Športna dvorana naj bi bila šoli predana s šolskim letom 2017/2018.

Dvorana je zasnovana kot pravokotni volumen  33,10x29,80m s pritličjem in enim nadstropjem, pri čemer bo polovica objekta vkopana. Vezni del med športno dvorano in šolo je pritlični servisni del tlorisne dimenzije 5,85 x 25,18m, kjer je tudi predviden šolski vhod v dvorano preko garderob šole ter garderobe, shrambe in sanitarije. Streha nad pritličnim servisnim delom se bo izvedla kot zazelenjena ravna streha in bo predstavljala vhodni plato za dvorano in službeni vhod šole.

Osnovni vadbeni prostor dimenzije 24,3 x 32,0 x 7 m višine bo deljen s premično zaveso na dve vadbeni površini. Dvorana bo omogočala izvajanje vadbe in tekmovanj košarke 1. državne lige ter izvajanje kakovostnega tekmovalnega športa v rokometu in malem nogometu ter v odbojki in badmintonu v nižjih kategorijah. Za gledalce je ob vzhodni stranici predvidene tribuna s 444 sedeži (387 izvlečnih in 57 fiksnih sedežev).

Župan Kastelic je ob podpisu pogodbe izjavil zadovoljstvo ob izbranemu izvajalcu, direktor Božič pa zagotovil, da bodo dela opravljena v predvidenem roku.

Izvedba projekta izgradnje športne dvorane predstavlja zaključek izredno zahtevnega projekta izgradnje nove osnovne šole z vrtcem in športno dvorano, s katerimi bodo v občini zagotovljeni pogoji za kakovostno izvajanje programov predšolske vzgoje, osnovnošolskega izobraževanja ter programov športa.

 

Oglejte si tudi