Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Jelka Krivec iz Društva podeželskih žena Mirna Peč postala KMETICA LETA 2016

Ob počastitvi svetovnega dneva kmetic je razglasitev Kmetice leta  potekala sinoči v Zagorju ob Savi. Akcijo je že štirinajstič po vrsti organizirala Zveza kmetic Slovenije, naziv pa podelijo predvsem osebi, kateri lahko pripišejo prizadevanje za naš prostor in podeželje, zlasti pa posebno prizadevanje za kmetice oz. podeželske žene na lokalnem ali širšem nivoju. Letos je lovorika pripadla  JELKI KRIVEC iz Šentjurija na Dolenjskem, članici Društva podeželskih žena Mirna Peč. Priznanje Kmetica leta 2016 je podelil minister za kmetijstvo Dejan Židan.

Jelka skupaj z možem dela na kmetiji, ki obsega šest hektarjev zemlje in štiri hektarje gozda. Obvlada vse veščine upravljalke kmečkih strojev. Kosi, obrača, v nakladalki vozi domov, uživa v delu z motorno žago. Pred leti sta z možem dobila občinsko priznanje za najlepše urejeno kmečko domačijo.

Jelka je tudi aktivna članica govedorejskega in vinogradniškega društva, v  društvu mirnopeških podeželskih žena je že osem let odgovorna članica upravnega odbora. »Tekmuje na meddruštvenih tekmovanjih, z usmerjenostjo k ciljem, z vestnim sodelovanjem, z iskrivimi idejami, z neomajno vero, tenkočutna za potrebe soljudi in s svojo čisto energijo  je nepogrešljiva. Ne dvomi in z dejanji podpira vse društvene aktivnosti,« so zapisale mirnopeške članice v obrazložitvi prijave za izbor kmetice . In dodale: »Je multipraktičen človek z velikim srcem in mehko dušo!«

 
V Zagorje so se z mirnopeškimi podeželskimi ženami odpravili tudi harmonikarji Društva harmonikarjev Mirna Peč, ki so na podelitvi tudi nastopili. Ob prihodu domov so zmagovalko s sprejemom presenetili  vaščani, občanki pa je čestitke izrekel tudi župan.

KRATKA IZJAVA KMETICE LETA 2016 JELKE KRIVEC NA RTV SLO

 

 

 

Oglejte si tudi