Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

5.000 motoristov že osemnajstič v Mirno Peč

V Mirni Peči se je na velikonočni ponedeljek na blagoslovu motoristov zbralo okrog 5.000 motoristov iz vse Slovenije ter najmanj dva tisoč drugih obiskovalcev, ki so prišli občudovat različne znamke motorjev, saj je mirnopeško srečanje prvo večje v sezoni.

Organizator prireditve Moto klub Trebnje je letošnjemu blagoslovu dodal dobrodelno noto, saj so prostovoljne prispevke, ki so jih zbirali, predali učenki 4. razreda mirnopeške šole Zali Hrastar za pokritje stroškov  zdravljenja v ZDA.

Blagoslov je tudi tokrat opravil domači župnik Janez Rihtaršič, dobrodošlico sta udeležencem zaželela župan Mirne Peči Andrej Kastelic in nekdanji mirnopeški župnik ter pobudnik blagoslova motoristov Janez Šimenc. V kulturno-zabavnem programu so nekaj skladb zaigrali člani društva harmonikarjev Mirna Peč, glasbeno zabavni del pa je nadaljeval ansambel Roka Žlindre.

Po besedah predsednika Zveze moto klubov Slovenije Leopolda Pungerčarja namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, ampak želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna.

Oglejte si tudi