Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
10°C
0°C
JUTRI
11°C
6°C
4848

Združenje borcev za vrednote NOB Nova Gorica posadilo drevesa na Cerju

Združenje borcev za vrednote NOB Nova Gorica je v soboto, 16. oktobra 2021, doniralo in posadilo 10 hrastov na Cerju na pogorišču požara izpred dveh let.

Akcijo sajenja so izvedli v okviru kampanje Drevo za Cerje, ki že od požara leta 2019 osvešča Slovence in tujce k ozelenjevanju pogorelega območja in k skrbi za habitat tukajšnjih gozdnih prebivalcev.

Pred Pomnikom braniteljem slovenske zemlje sta ju sprejela vodja Zavoda za gozdove Območne enote Sežana, g. Boštjan Košiček, in svetovalka za turizem in kulturo, Nika Leban, ki je prisotnim predstavila delovanje Javnega zavoda za turizem občine Miren-Kostanjevica in projekt Drevo za Cerje, katerega namen je pogozditev območja na Cerju, ki spada pod območje Natura 2000. V akciji smo do sedaj zbrali sredstva za več kot 1500 dreves, v naši zeleni družini pa je že preko 339 posameznikov in 62 podjetij in društev. Udeleženci so se po predstavitvi seznanili z vsebino razstav in se sprehodili po Pomniku.

Na čudovit sončen dan in z nasmehom na obrazu so pod mentorstvom predstavnika Zavoda za gozdove posadili drevesa, ki jim bodo ostala v trajen spomin na ta dogodek.

Ob tej priložnosti je predsednica Združenja borcev, Katjuša Žigon, dejala: »Zelene površine so izredno pomembne za našo državo in vedno je bilo tako. Tudi med NOB so gozdovi nudili varno zatočišče partizanom; gozd je bil njihov dom. Danes, v dobi globalizacije pa je vsako drevo dragocenost za vzdrževanje naravnega ravnovesja na materi Zemlji. Ker se vsega tega dobro zavedamo, smo 16. oktobra posadili 10 dreves na Cerju ob zahodnem pomniku braniteljev slovenske zemlje.«

Turizem Miren-Kostanjevica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi