Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
28°C
14°C
JUTRI
29°C
12°C
Deli
4848

Zdaj je čas za Miren Kras!

Srečanje deležnikov turizma destinacije v torek 9.6.2020 na Cerju je porajalo obilico zanimivih idej za razvajanje gostov, ki se bodo odločili za koriščenje »turističnih bonov« v Miren Krasu do 31.12.2020. Poletna ponudba Krasa v znamenju Kras Passa.

 

Izbruh Corona virusa je svetovni turizem postavil na povsem nova izhodišča. Čez noč so se zaprla letališča in čezmejni prehodi, državljani smo bili omejeni le na gibanje znotraj lastnih občin. Za Slovenski turizem, odvisen od tujih gostov in posebej ponudnike ob meji, v veliki meri vezane na italijanski trg, je bil to zelo hud udarec.

 

Toda tako, kot je bil turizem med prvimi na udaru, lahko na podlagi preteklih izkušenj z večjimi svetovnimi krizami pričakujemo, da bo takoj, ko bodo pogoji to dopustili, med prvimi tudi ponovno pognal voz gospodarstva. Ljudje smo v genih nomadi in bomo takoj po umiritvi razmer iskali občutek ponovne svobode. Potrebovali bomo gibanje in po neprijetni izkušnji nekoliko večji občutek varnosti. Zelena, aktivna in zdrava Slovenija vse to ima. Za domačega in enako zahtevnega tujega gosta.

 

Slovenska turistična organizacija ( STO) se je še pred sprostitvijo omejitev gibanja, v sodelovanju z gospodarstvom, destinacijami, ambasadorji in vplivnimi posamezniki ter mediji na nove razmere odzvala s premišljeno načrtovano komunikacijsko kampanjo Zdaj je čas. Moja Slovenija.

 

V obsežne medijske objave z enotno podobo oglasov, video povabila ambasadorjev destinacij in k oblikovanju novih doživetij, z namenom spodbuditi prebivalce Slovenije, da dopustujejo doma in raziskujejo ter delijo svoja nepozabna doživetja, smo se odzvali tudi v Miren Krasu. 

 

Veliko optimizma je tik pred ponovnim zagonom sezone prinesla tudi odločitev vlade, da slovenski turizem podpre z izdajo bonov v vrednosti 200 EUR oz. 50 EUR, ki jih bomo lahko izkoristili za nočitve z zajtrkom pri slovenskih ponudnikih nastanitev do 31.12.2020.

 

V dirko za pozornost domačih gostov smo se istočasno pognale vse destinacije, vsaka s svojimi paradnimi konji, s katerimi lahko pritegnemo pozornost in obogatimo dopust tako radovednim družinam in aktivnih seniorjem kot adrenalina željnim mladostnikom. 

 

Zavedamo se, da bodo v tej tekmi najbolj uspešne tiste destinacije, v katerih deležniki dobro poznajo ponudbo in med seboj odlično sodelujejo.

 

Z namenom vzpostaviti nova partnerstva ter oblikovati prepričljivo dodano vrednost, ki jo bodo gostje deležni, če se odločijo za obisk Miren Krasa, je Turizem Miren-Kostanjevica sklical delovno srečanje ponudnikov nastanitev, gostincev, skrbnikov atrakcij, muzejev in galerij ter vodnikov.

 

V torek 9.6.2020 se v Pomniku miru na Cerju, po uvodnem pozdravu župana Mauricija Humarja, iskrilo od idej in predlogov za oblikovanje posebne ponudbe storitev, s katerimi bomo najprej privabili nato pa razvajali slovenske goste, ki bodo obiskali Sanjavo stran Slovenije. 

 

Nova ponudba z obilico posebnih pozornosti bo pred koncem junija objavljena na spletni strani www.mirenkras.si in pri vseh ponudnikih, gostje pa jo bodo lahko izkoristili ob predložitvi posebne kartice, predhodno overjene s strani partnerja, pri katerem bodo prenočili.

 

Ponudbo Krasa bo preko poletja obogatil tudi nov projekt - KrasPass Gourmet degustacije in doživetja

Več kot 40 vinarjev, gostincev in kmetij ter ponudnikov doživetij iz petih Kraško-Brkinskih občin, se je povezalo veliko gastronomsko družino, ki odpira vrata vse dni v tednu.

 

Poleg ponudnikov kraških vin, na burji sušenih mesnin, tipičnih kraških jedi in izdelkov, bo celo poletje v znamenju gurmanskega uživanja za mizami in v vinskih hramih kraških domačij. Vsak dan ob 11h, 16h in 18h, ko bo mogoče rezervirati krajšo degustacijo kraških vin s prigrizki, okušanje sušenih mesnin ali enourno gourmet doživetje po enotnih cenah od 12 do 24 evrov.

 

Urnik je objavljen na www.visitkras.info/kraspass. S predhodno najavo lahko člane gastronomske družine KRASPASS GOURMET gostje obiščejo vsak dan od 10. junija do 31. avgusta. Izbirajo lahko krajšo polurno degustacijo, 45-minutno degustacijo z vodenim ogledom ali kamnoseško doživetje ter enourno gourmet degustacijo. 

 

Veliko novega in edinstvenega bogati turistično ponudbo Miren Krasa, z dodano pomembno noto trajnosti in varnosti, za nepozabne počitnice. Takšne, kot jih ni mogoče doživeti na nobenem drugem koncu sveta!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi