Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vzdrževanje higiene tudi po obisku trgovine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi v drugem valu epidemije Covid-19 opozarja na pomembnost higiene pri rokovanju s prehranskimi proizvodi, ki jih kupujemo.

Pri hrani oziroma živilih, ki jih kupimo v trgovini, je potrebno vzdrževati visoko stopnjo higiene. Zato svetujejo, da ko pridemo iz trgovine, vrečko z nakupljenimi izdelki odložimo v predsobi ter si skrbno umijemo roke in če je mogoče tudi razkužimo. Nato zložimo hrano oziroma živila, vrečko odnesemo v predsobo in si ponovno razkužimo roke. Tudi sicer velja, da gremo v trgovino, ko je res nujno in se tam zadržimo čim manj časa, da nakup opravi en član družine in da se dotikamo samo tistih živil, ki jih nameravamo kupiti. Če imamo možnost, preverimo tudi druge kanale nakupa, kot je spletna prodaja. 

 

Na ministrstvu so ponovno poudarili, da hrane ne primanjkuje, zato kopičenje zalog ni potrebno, s tem pa bomo zmanjšali tudi možnost zavržkov oziroma odpadne hrane. Priporočljivo pa je, da smo v teh časih še bolj solidarni in pomagamo najbolj ranljivim skupinam, kot so starejši, bolni in drugi, ki potrebujejo pomoč. Če je le možno, opravimo nakup v trgovini namesto njih, seveda na varen način. 

Oglejte si tudi