Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vi ste srce Krasa

Nismo in nikoli ne bomo pozabili na požrtvovalnost in solidarnost več tisoč pripadnikov služb za zaščito in reševanje na čelu s prostovoljnimi in poklicnimi gasilci.
Vsem junakom, ki so se v juliju petnajst dni bojevali s požarom in obvarovali naša življenja in domove pred najhujšim, smo domačini iz Kostanjevice na Krasu priredili družabno prireditev »Vi ste Srce Krasa«. S prireditvijo smo se zahvalili vsem, ki so sodelovali v gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije. Hvala iz srca je 17. septembra odmevalo v Kostanjevici na Krasu.

Zbralo se je približno 800 povabljenih “junakov požara”. Prišlo bi jih še več, a mnogi med njimi so odpravljali posledice vodne ujme.

 

Pester in radoživ program za junake

Ob podpori Občin Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Komen ter sponzorjev, donatorjev in ob pomoči sosednjih kraških vasi v naši Občini Miren - Kostanjevica smo pripravili pestro obarvan program.

Že dopoldan so jih sprejeli domačini v Opatjem selu pod vodstvom Društva Žbrinca, lokalni vodniki so jih nato peljali na ogled kraških znamenitosti. Kasneje je bil možen ogled majic na Kržadi v središču Kostanjevice na Krasu, nato je sledila pokušina vin domačih vinarjev in dobrot izpod pridnih rok kraških žena.

Na osrednji prireditvi so se po zvoku gasilske sirene, ki je tokrat zatulila v znak zmage nad požarom, zbranim za pomoč še enkrat zahvalili župani vseh treh občin: Mauricij Humar, Tarik Žigon in Erik Modic. Kulturni program je popestril Pihalni orkester Komen, Moški pevski zbor KRAS Opatje selo, Lea Marušič s solo pevskim nastopom, otroci iz Podružnične osnovne šole Kostanjevica na Krasu pod vodstvom Romine Spačal in Katje Sorta, v vlogi gasilca Pepija pa Erna Stantič. Pestro obarvan program je vodil in povezoval Ervin Čurlič. Za konec je sledilo presenečenje domačink Maje Gatej, Barbare Pahor Sulič in Tanje Marušič z zanimivim skečem.

 

Besede zahvale bodo za dolgo ostale zapisane tudi v kamnitem srcu, ki ga je izdelal Danilo Rovan iz Vrhpolja. Druženje se je nadaljevalo še pozno v noč ob zvokih Harmonk'N'Roll, Okajenih muzikantov, Vzrocka in McŽika&DjSushi.

 

KS Kostanjevica na Krasu

Foto: Ivana Frančeškin

 

 

Oglejte si tudi