Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
9°C
3°C
JUTRI
11°C
8°C
2080

V stiski pomaga pogovor – brezplačni telefonski razbremenilni pogovori

Če se v času epidemije koronavirusa soočate z duševno stisko, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) želi v skrbi za duševno zdravje v času epidemije koronavirusa prebivalcem Slovenije omogočiti različne oblike psihološke podpore. V ta namen so strokovnjaki zdravstvenovzgojnih centrov in centrov za krepitev zdravja ter drugih zdravstvenih služb v okviru zdravstvenih domov na voljo za brezplačne razbremenilne pogovore ob soočanju s stresom, strahovi ali skrbmi, povezanimi s koronavirusom.

Namen telefonskega svetovanja je nudenje osnovne psihološke podpore prebivalcem v času epidemije. Telefonska podpora bo potekala v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi. Svetovalci na telefonu so psihologi ali drugi ustrezno usposobljeni zdravstveni (so)delavci, z delovnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja.

 

Občani občine Miren - Kostanjevica se lahko obrnemo na svetovalce v Zdravstvenem domu Nova Gorica, in sicer vsak delovnik od 12. do 14. ure lahko pokličemo na 041 426 469.

 

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom SARS CoV-2 (boleznijo COVID-19) in ukrepi, povezanimi z njim, pa še vedno velja, da obiščete spletno stran NIJZ ali vladno spletno stran.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi