Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

V IDRIJI ZAKLJUČEK DP SLOVENIJE S PETIMI POSADKAMI ŠD GAS KRAS

Konec tedna bo na vrsti še zadnji rally v letošnjem državnem prvenstvu Slovenije. V Idriji se bo zbralo kar 66 posadk, ki so se prijavile na 15. mednarodni rally, med njimi pa je tudi pet posadk, ki branijo barve ŠD Gas Kras. Tekmovanje šteje za DP Slovenije, pokalna prvenstva Zveze AŠ2005 in FIA CEZ prvenstvo. Start in cilj dirke ter vse hitrostne preizkušnje bodo letos izpeljane v enem dnevu, to je v soboto, 12. novembra.

Med 66 prijavljenimi posadkami je 54 slovenskih in 12 tujih, ki prihajajo iz Hrvaške, Švedske, Avstrije, Italije, Nemčije in Belgije. Med njimi je tudi močno zastopstvo ŠD Gas Kras s kar petimi posadkami. Prva bosta na progo zapeljala Janko Čebron in Andrej Kavčič, ki bosta na svojem Mitsubishiju Lancerju Evo9 nosila številko 15. Potem, ko sta v drugem delu letošnje sezone imela kar nekaj tehničnih težav, upata, da bo v Idriji njun dirkalnik deloval tako, kot je treba, ob tem pa tudi primeren rezultat ne bo izostal. Največ pa navijači kraškega dirkaškega kolektiva pričakujejo od obeh posadk v najmanjši diviziji 1. Po odličnem celotnem poteku tekmovalne sezone je moč pričakovati tudi bleščeč zaključek. Martin Čendak in Jakob Markežič nameravata že osvojeni naslov državnih prvakov potrditi s še eno odlično odpeljano dirko, njuna klubska tovariša Domen in Klara Slejko pa ohraniti skupno drugo mesto, za kar imata velike možnosti, če le normalno, brez večjih težav, pripeljeta do cilja. Oba avtomobila Opel Adam Cup s številkami 38 in 39 sta pripravljena na nastop, v soboto zvečer pa ju pričakujemo na ciljnem odru v središču rudarskega mesta, ki upravičeno velja za Meko slovenskega rallyja.

Poleg omenjenih bosta na štartu tekmovanja še dve posadki ŠD Gas Kras, obe pa nastopata v konkurenci divizije 2. V Peugeotu 208R2 s številko 25 bosta Simon Rončel in David Kavčič, v nekoliko novejšem Peugeotu 208 Rally4 s številko 28 pa Ambrož Kavs in Chris Kobal. Prva bosta z dobro vožnjo in ustreznim rezultatom skušala pozabiti na težave, ki so jima odnesle uspeh na rallyju Nova Gorica, druga dva pa želita na svojem drugem rallyju v kratki karieri pustiti vsaj enak, če ne celo boljši vtis kot na prvem, ko sta na rallyju Soča Valley v Diviziji 2 presenetljivo, a zasluženo,  osvojila 8. mesto. Rally Idrija se bo sicer pričel v petek, 11.11., ko bodo na vrsti tehnični pregledi, popis proge in v večernih urah prestavitev nastopajočih  posadk v središču mesta, v soboto pa bo na vrsti dirka. Letos je rally dolg 179 km, od tega na 9 hitrostnih preizkušenj odpade 84 km povsem asfaltnih cest. Tri različne HP bo potrebno odpeljati po trikrat, v cilju pa  je moč prve posadke pričakovati od 16h dalje.

VK  

Oglejte si tudi