Logo MojaObčina.si
JUTRI
28°C
14°C
PON.
28°C
11°C
Oceni objavo

Uspešna vrnitev Kras Kros MTB

Po triletnem prisilnem premoru se je ponovno izvedla priljubljena gorskokolesarska rekreativna prireditev Kras Kros Mtb. Zbralo se je 350 nastopajočih iz štirih držav.
V nedeljo 12.3.2023 je društvo AMKK Ales.ca-racing že osmič organiziralo množični dogodek s štartom in ciljem v Mirnu. V sončnem in toplem vremenu se je na štartu pri nogometnem igrišču ND Adria zbralo 350 kolesarje iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije. 41 km dolgo progo s skupaj 900 višinskimi metri vzponov po gozdnih prometnicah Goriškega Krasa v Občini Miren – Kostanjevica je najhitreje odpeljal italijan Daniel Pozzecco (A.S.D. Flamme Rouge) s časom 1:32:15. Z le sekundo zaostanka je drugo mesto zasedel Benjamin Wayer (Team Todesco 1991). Matic Grošelj (MBK Črni Vrh), prvi slovenec v cilju, je zasedel skupno tretje mesto. V ženski razvrstitvi med 20 uvrščenimi je bila najhitreša Blanka Krajnc (RC Petzen) s časom 1:55:30.

Rezultati: https://protime.si/sl_si/dogodek/8-kras-kros-mtb/

Borut Klančič, vodja prireditev Kras Kros "V minulem obdobju odpovedi smo izgubili energijo in zagon za organizacijo Kras Kros Mtb. Veliko povpraševanje po dogodku in težnje po ponovni izvedbi s strani kolesarjev so bile motiv za ponovno "aktivacijo" prireditve. Zadovoljstvo in navdušenje nastopajočih je vse povrnilo naši maloštevilni organizacijski ekipi. Aktivni tekmovalci so imeli odličen trening in preizkus pripravljenosti pred pričetkom sezone, rekreativci pa nekoliko naporen a lep krog spoznavanja okoliša Goriškega Krasa. Vesel sem tudi na odziv, sodelovanje nekaterih lokalnih skupnosti v Občini. Zahvaliti se moram Občini Miren - Kostanjevica za podporo, staršem za aktivno sodelovanje, družinama Ambroželj in Martinuč, dekletom za pomoč pri prijavah, peščici prijateljem in poznancem iz Mirna in Opatjega sela ter Lokvice, KS Opatje selo (priskrbeli so reditelje in okrepčevalnico), KS Kostanjevica na Krasu za pripravo okrepčevalnice. Ne smem pozabiti še na zveste podpornike Peloz mesnine, Bimed suho sadje, Eurospin in Tamai sport"

Naslednji, 9. Kras Kros Mtb bo predvidoma 3. ali 10. 3.2024

Povezave

www.kraskros.com

Oglejte si tudi