Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
5°C
-7°C
PON.
9°C
-1°C
4444

Veseli december na Božičnem sejmu v Mirnu

V pravljičnem mesecu decembru, mesecu veselja in obdarovanj je Občina Miren-Kostanjevica skupaj s Krajevno skupnostjo Miren pripravila Božični sejemv Mirnu . 
Na okrašenem parkirišču pred občinsko stavbo so nas, v soboto 17.12.2016 in nedeljo 18.12.2016, različni ustvarjalci in ponudniki  na stojnicah vabili z bogato in zanimivo ponudbo izdelkov , ki jih pogosto v trgovinah ni mogoče kupiti. Marsikdo je tako dobil primerno darilce za svoje najbližnje.

 

Na sejmu so se predstavili: Nada Lederer s čudovitimi klekljanimi izdelki (uhani, verižice, zapestnice, prstani, okraski…) in nekaj keramike, Nataša Susič in Nadja Šček z kreativnimi izdelki iz papirja, Alumni klub z unikatnimi kamnitimi izdelki, Dendo Longboards z ročno narejenimi unikatnimi lesenimi metuljčki, verižicami, uhani, broškami, Jana Ušaj, Alida Konič, Nadja Kos in Ksenija Birsa so predstavile svoje izvirne kvačkane in pletene ročne stvaritve, KAKIKRAFT je za  ljubitelje piva pripravil posebno praznično pivo SNEŽINKA in tudi druge vrste piva, Ines Linn je privabljala z unikatnimi lovilci sanj iz naravnih materialov, Jana Istenič je ponujala naravna mila, piling za obraz in telo in kolapne soli, Elena Dragičevič je prikazala kako se lahko umetniško reciklira embalažo, pri Ireni Marušič smo lahko okušali izvrstne namaze in vloženo zelenjavo, Kujtna domačija pa je ponujala Kraški pršut in salame ter kozarec vina in pa šilce brinjevca ali pelinkovca, za posladek pa še domače orehove štruklje.


Najmlajši so se v soboto v popoldanskem času razveselili prihoda  Dedka mraza, ki ga je na lepo okrašenem konju spremljala članica Društva Ranč iz Bilj. Vsem pridnim otrokom je razdelil polno košaro daril, se pogovoril z njimi in tudi fotografiral. Obiskovalci pa so se lahko pogreli ob toplem čaju, ki ga je pripravila Kujtna domačija iz Temnice ter se posladkali z okusnimi palačinkami izpod pridnih rok članic Društva žena Miren-Orehovlje. Dogajanje so popestrili otroci iz Vrtca Miren s svojim prisrčnim nastopom.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!