Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Miren Kras se predstavi na borzi Turistična pomlad

Po lanski uspešni izvedbi Turistične pomladi v Bukovici je Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina tudi letos za izvedbo tega poslovno turističnega dogodka izbral isto lokacijo. V Kulturni dom v Bukovici je na letošnji dogodek, tretji po vrsti, povabil lokalne turistične ponudnike ter slovenske in tuje organizatorje turističnih potovanj. Svojo ponudbo so predstavile tudi sosednje turistične destinacije, v okviru strokovnega posveta pa so v ospredje postavili vprašanje, kako izboljšati kakovost v turizmu.


Turistična pomlad je namenjena razvoju lokalnega turističnega gospodarstva. Kot eden od prvih tovrstnih dogodkov v Sloveniji na eni strani širi znanja in ponuja priložnosti za trženje sodobnih, trajnostno naravnanih turističnih produktov, hkrati pa spodbuja povezovanje turistične ponudbe na širšem območju zahodne Slovenije.

Izvedbo dogodka Turistična pomlad je s svojo prisotnostjo in pozdravnim nagovorom ob začetku strokovnega posveta podprla Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Na strokovnem posvetu je tudi tokrat aktivno sodelovala Slovenska turistična organizacija. Barbara Zmrzlikar, vodja sektorja Raziskave in razvoj, je predstavila Smernice v podporo trženju krovne tematike Umetnost in kultura 2024-2025 in ob tem izpostavila pomen evropske prestolnice kulture. Kot primer dobre prakse s področja t. i. outdoor turizma je Katja Drobnič, vodja booking centra Julijske Alpe, predstavila razvoj daljinske poti Juliana Trail, ki že žanje lepe uspehe. V drugem delu strokovnega posveta je bil v ospredje postavljen razvoj gastronomske ponudbe. Slovenska novinarka in publicistka Kaja Sajovic je udeležence posveta navdušila s predstavitvijo vrste uspešnih zgodb različnih svetovnih kulinaričnih destinacij. Za malce presenetljiv zaključek strokovnega posveta pa je poskrbela chefinja Chiara Canzoneri iz Gorice, ki je predstavila projekt oživljanja znamenite goriške ulice Raštel z novimi kulinaričnimi in turističnimi vsebinami.

Na dogodku se je svojo ponudbo destinacije Miren Kras predstavljal tudi Javni zavod za turizem in kulturo Miren Kras. Turistične borze se je udeležilo kar 19 predstavnikov turističnih agencij in tour operaterjev iz Italije, Belgije, Nizozemske, Slovaške, Avstrije in celo Dubaia.

Dogodek predstavlja odličen primer povezovanja teritorija in predstavitev povezane ponudbe sosednjih destinacij.

Oglejte si tudi