Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Svoje drevo na Cerju posadila tudi Autentica

Na čudovit pomladni dan, 29. marca 2022, tik pred težko pričakovanim dežjem, sta predstavnika turistične agencije Autentica, Matjaž Primc in Jernej Frank, v Drevored hvaležnosti posadila lipo, ki simbolizira podporo podjetja projektu Drevo za Cerje.

S turistično agencijo Autentica, specializirano za izvirne butične izlete po Sloveniji, sodelujemo že tretje leto. Tik pred pričetkom pandemije so po posebej za agencije organizirani študijski turi, sestavili prve programe obiska destinacije Miren Kras. Kljub številnim omejitvam v času korone so uspeli programe celo nadgraditi, kar je zasluga raznolikosti ponudbe Miren Krasa in dobrega sodelovanja s partnerji.

Posebej nas veseli, da so začutili našo trajnostno naravnanost in nas že drugo leto podpirajo pri prizadevanjih za pogozditev v požaru uničenega gozda na Cerju. Ob vsakem obisku njihovih skupin donirajo sredstva za novo drevo.

In skupaj smo dočakali priložnost, da sadike, ki čakajo na nov dom, dobijo mesto v Drevoredu hvaležnosti. Matjaž in Jernej sta takoj po prihodu na Cerje zavihala rokave, poprijela za krampe  in se soočila s trdo kraško zemljo, polno kamenja. Ni se jima dolgo upirala in s ponosom sta opravila svoje poslanstvo, ob posajenem drevesu pa se še za trenutek pomudila, da sta ozavestila pomen dejanja – posaditi drevo in pomagati naravi prinaša posebno zadovoljstvo.

Obisk sta izkoristila za pogovor o gostih in njihovem povpraševanju ter poudarila, da se je sezona potovanj že začela, kar je dober obet za nadgradnjo sodelovanja.

»V agenciji Autentica se trudimo, da smo z destinacijo na kateri delujemo, čim tesneje povezani. Po duši smo naravovarstveniki, imamo radi lokalno pridelano hrano in smo ljubitelji tradicije! Zato bi radi, da se čudovita narava ter posebnosti našega podeželja, mest in vasi ohranjajo! Z velikim zadovoljstvom pozdravljamo plemenito idejo projekta Drevo za Cerje in smo brez obotavljanja pristopili k sodelovanju. Z donacijo prispevamo k obnovi gozda in veseli smo, da bo Cerje tudi z našo pomočjo kmalu zasijalo v zelenih barvah lip – simbolu slovenstva. Zagotovo bomo v prihodnje še sodelovali pri podobnih projektih na destinacijah kjer delujemo.« Matjaž Primc, direktor TA Autentica.


Turizem Miren-Kostanjevica

Oglejte si tudi