Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Miren-Kostanjevica
DANES
24°C
13°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Uspeh na izpitih za barvne pasove in na tekmovanju v Italiji

Vadeči karateke iz društva Yoshitaka iz Mirna so se najprej 3. aprila udeležili rednih izpitov za barvne KYU stopnje pasov v Piranu, naslednji teden 10. aprila pa so nastopili na regijskem karate tekmovanju Pokal Talmassons za pokrajino FVG v Italiji.
V tokratnem poročilu vas seznanjamo z dvema dogodkoma, ki sta zaznamovala zadnje tri tedne priprav in precej bolj obremenjujočih in zahtevnih treningov v našem klubu. Tretjega aprila so naši fantje in dekleta polagali izpite za barvne KYU stopnje pasov v telovadnici Športnega centra v Piranu. Vseh osem karatek je izpit opravilo, Tanja Leban tudi s pohvalo. Sledil je teden intenzivnejših treningov za nastop na Pokalu Talmassons, ki je veljal za regijsko karate tekmovanje Furlanije Julijske Krajine v sosednji Italiji. Na to tekmovanje smo bili skupaj še s karate klubom Sakura iz Šempetra posebno vabljeni. Bili smo edini tuji nastopajoči klubi, za kar smo pri predstavitvi dobili tudi bučen aplavz številne publike. Naš klub je bil sestavljen iz šestih tekmovalcev, kateri so nastopali v katah posamezno. Šempetersko Sakuro pa so zastopali štirje tekmovalci in to v katah posamezno in v kati ekipno, kjer so dosegli tudi 1. mesto. Mi smo tokrat v lahko rečem hudi konkurenci (skupno se je pokala udeležilo 520 tekmovalcev) dosegli: Miha in Luka Leban ter Rok Bombek so tekmovali skupaj z višjo kategorijo in med 32 tekmovalci zasedli pozicijo med 12. - 18. mestom. Arlena Šulin se je prebila v finale med osmerico in nato v bojih za medalje v dvakratni ponovitvi kate zasedla končno 5. mesto. Danijel Leban ima že po tradiciji srečo, da se vedno znajde med samimi mojstri karateja. Sam je namreč nosilec zadnje barvne stopnje I.KYU - rjav pas, a nas z nastopom vedno preseneti. Tudi tokrat se je po hudih bojih uvrstil v finale in nato v izločitvah pristal na nehvaležnem a odličnem 4. mestu. Veliki met pa je uspel tokrat Tanji Leban saj je v konkurenci seniork (nižjih barvnih stopenj KYU pasu) suvereno zasedla 1. mesto. In tako, smo se spet vrnili domov z odličji. To nam vsem daje še več spodbud za dobro in marljivo delo v prihodnje.

Čestitke prav vsem nastopajočim, saj pred tako veliko množico domačih navijačev ni lahko stopiti na tatami.
CM

Oglejte si tudi