Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Kras Kros Mtb – zgodba o uspehu se nadaljuje

V spodnjem delu Vipavske doline, točneje v Mirnu in predvsem na Goriškem Krasu, se je v odvilo novo poglavje zgodbe o uspehu Kras Kros prireditev. Na 4. KRAS KROS MTB Maratonu 490 nastopajočih.
Miren, 13.3.2016; V spodnjem delu Vipavske doline, točneje v Mirnu in predvsem na Goriškem Krasu se je odvilo novo poglavje zgodbe o uspehu Kras Kros prireditev. Četrte izvedbe gorsko kolesarske prireditve Kras Kros Mtb Maraton se je udeležilo ponovno rekordno število nastopajočih na tovrstnih prireditvah v Sloveniji. 490 kolesarjev iz Slovenije, Italije in Hrvaške se je borilo s kamnitimi gozdnimi prometnicami in burjo. Najhitreje je 40 kilometersko progo v Občini Miren - Kostanjevica prevozil član Calcit bike teama Luka Tavčar, med ženskami pa Lukova klubska kolegica Tina Perše. Najmlajši udeleženec je štel 11 let, najstarejši pa 63 let.

»Izjemno. Tudi mene je nekoliko presenetil tako številčni odziv kolesarjev. Prišli smo  do te skrajnosti, da smo morali zaradi varnostnih razlogov ustaviti prijave že pred prireditvijo.  Veča se število nastopajočih iz Slovenije in tudi iz Hrvaške. Italijanski kolesarji ostajajo najmnožičnejši obiskovalci Kras Krosa. Dolžina proge in konfiguracija nista zahtevni, a izkazalo se je, da trd kraški teren in razne naravne ovire na progi precej otežita delo kolesarjev. To je gorsko kolesarjenje in naj bo Kras Kros Mtb izziv za vsakogar – tudi za podjetnike!  Odlično«, so bila prva razmišljanja vodje prireditve Boruta Klančiča, ki z Mirenskim društvom AMKK Ales.ca-racing v sodelovanju z vrtojbenskim KD Deš Fleš in s pomočjo TD Cerje pišejo zgodovino gorskega kolesarjenja v Sloveniji

Zgodba se bo nadaljevala 12. marca 2017 z nekoliko sprermenjenim 5. Kras Kros Mtb Maratonom. Še prej bo društvo AMKK Ales.ca-racing organiziralo tekaško prireditev 2. KRAS KROS TRAIL RUN 2017, točneje 12. februarja 2017.

 

AMKK Ales.ca-racing

Povezave

www.kraskros.com

Oglejte si tudi