Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Kolesarjenje "Od rwošte do rwošte" opravljeno

Orehovlje, 21.5.2016....Na Prazniku špargljev v Orehovljah je bilo v sklopu sobotnega popoldanskega športnega programa prvič organizirano tudi kolesarjenje.

V »Javi« se je zbralo 37 kolesarjev vseh starosti. Strnjena skupina, pod vodstvom Boruta Klančiča, se je najprej »pokazala« po vasi Orehovlje. Sledilo je potovanje po makadamskih in asfaltnih cestiščih  do vmestnih postaj – »rwošte« oz jezovi na reki Vipavi.  Izlet je časovno trajal dlje od predvidenega, saj je pripekajoče sonce dodobra segrelo in utrudilo telesa udeležencev. Ob koncu so se kolesarji okrepili in družili na prireditvenem prostoru praznika.

Borut Klančič je z zadovoljstvom komentiral dogodek: »Zadovoljen sem z odzivom, predvsem zaradi udeležbe otrok in nekaterih starejših kolesarjev. Ideja TŠD Orehovlje za organizacijo kolesarjenja je bila prava izbira. Vsekakor bomo skupaj sodelovali tudi naslednje leto. Prej pa me z ekipo čaka organizacija spomladanskega vrhunca rekreativnega gorskega kolesarjenja v Sloveniji – Kras Kros Mtb maraton!«

Nekaj podatkov:
število nastopajočih: 37
dolžina trase: 20,4 km
višinski metri: 80
čas vožnje: 1 ura in 43 minut
trajanje izleta: 2 ure in 29 minut
povp. hitrost: 8,2 km/h
povp. temperatura zraka: 31 stopinj celzija

Zemljevid trase in ostali podatki v povezavi: https://connect.garmin.com/modern/activity/1179410545

Borut Klančič

Oglejte si tudi