Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

ŠD GAS KRAS NA ZAKLJUČEK SEZONE GORSKIH DIRK S ŠTIRIMI VOZILI

Ta konec tedna bo v Podnanosu na sporedu še zadnja letošnja gorsko hitrostna dirka državnega prvenstva Slovenije. Organizatorji iz AK Ajdovščina Motorsport jo bodo izpeljali prvič, prijavilo pa se je 93 voznic in voznikov, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Med njimi so tudi štirje člani ŠD Gas Kras, prvič letos pa bomo na delu videli tudi Marjana Smrdelja s formulo GP2 Lotus Renault.

Poleg izkušenega Pivčana bodo na štartu dirke na progi Rebrnice še njegova hčerka Sanja Smrdelj v Zastavi Yugo Integrale, Bogdan Černač s svojim Zastavo Yugom proto 1,8 turbo in Dejan Mašera v Fiatu 850 z motorjem motocikla Kawasaki 1200. Najvišje uvrščenega voznika kraškega dirkaškega kolektiva Janka Čebrona ni med prijavljenimi, vsi ostali, ki bodo na zadnji letošnji GHD v Sloveniji nastopili, pa bodo skušali navijačem prikazati kar najboljše vožnje. Vsak v svoji PF skupini se bodo borili za uvrstitve na zmagovalni oder in skušali ponoviti društveni uspeh iz Ilirske Bistrice. Zahtevni dirkalnik razreda GP2 Marjana Smrdelja je sicer hiter, a mora teči vse gladko in po predvidevanjih. Največja težava zanj so prekinitve dirke, kar je na GHD dokaj pogost primer, za Marjanovo formulo Lotus Renault pa je to lahko tudi usodno. Je pa prednost zelo hitra proga brez šikan, kjer tak bolid, narejen izključno za krožna dirkališča, vendarle lahko pride do izraza. Od ostalih članov ŠD Gas Kras še najvišje meri Sanja Smrdelj. Če bo njen unikatni dirkalnik deloval dobro, se lahko uvrsti zelo visoko, ob zelo verjetni zmagi med voznicami morda tudi v prvo peterico DP Slovenije. To bi bil imeniten zaključek sezone, ki sicer ni skoparila s tehničnimi težavami. Tudi Bogdan Černač in Dejan Mašera računata, da bosta lahko na novi stezi v slovenskem gorsko dirkaškem okolju pokazala vse sposobnosti svojih vozil. Prvi bo v PF skupini 3 naletel na kar močno konkurenco, drugi pa se bo v PF skupini 2 pomeril le s Filipom Torničem Milharčičem.

Nova proga GHD Podnanos je del magistralne ceste iz Vipave proti Razdrtemu, znana po imenu Rebrnice. Za dirko bo pred kratkim obnovljena cesta dolga 4700 metrov. V soboto od 13h dalje bosta na vrsti dva uradna treninga, v nedeljo ob 8.30 pa še tretji. Svečana otvoritev je predvidena v nedeljo ob 11.30, pol ure kasneje se bo pričela prva dirka, druga pa približno eno uro po končani prvi. Tudi na tem prizorišču so organizatorji poskrbeli za avtobusne prevoze gledalcev v nedeljo.

VK   

Oglejte si tudi