Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Miren-Kostanjevica
JUTRI
25°C
14°C
SOB.
25°C
13°C
Oceni objavo

SANJA SMRDELJ SE VRAČA,TOKRAT EDINA IZ ŠD GAS KRAS

Ta konec tedna je na vrsti 41. mednarodna gorsko hitrostna avtomobilska dirka Buzetski dani v Buzetu v hrvaški Istri, ki kot zadnja letos šteje za FIA Evropsko prvenstvo. Poleg tega je tekmovanje že tradicionalno tudi v slovenskem tekmovalnem koledarju, letos kot predzadnja dirka v sezoni. Organizatorjem se je prijavilo 225 voznic in voznikov iz 15. držav, med 36. slovenskimi pa je kot tokrat edina predstavnica ŠD Gas Kras Sanja Smrdelj.

Pivčanka, ki je bila po odstopu zaradi okvare menjalnika v Lučinah prisiljena izpustiti nastop v domači Ilirski Bistrici, je sporočila, da je z njenim dirkalnikom vse v redu in se vrača na dirkalne steze. Zastava Yugo Integrale s pogonom na vsa štiri kolesa in močnim prisilno polnjenim 2 litrskim strojem je nared za nove podvige na 5 km dolgi progi v Buzetu, ki je Sanji zelo pri srcu. V boju za visoko uvrstitev predvsem v konkurenci državnega prvenstva Slovenije in pa tudi v mednarodni med voznicami pa bo tokrat osamljena, saj bo na istrski dirki edina predstavnica ŠD Gas Kras. Janko Čebron je na cilj prejšnje dirke v Ilirski Bistrici prispel s težavami in tako ostal brez motorja še v svojem za rally pripravljenem avtomobilu Mitsubishi Lancer Evo9. Ker ga še niso uspeli pripraviti, je prisiljen preskočiti tekmovanje v hrvaški Istri. Ostali člani kraškega dirkaškega kolektiva pa nastopa na tem tekmovanju niso imeli v načrtu.

Sicer je za dirko v Buzetu prijavljenih 5 voznic, Slovenka pa je poleg Sanje le še Lina Vidmar. Ostale tri so Italijanka Angela Grasso, Čehinja Tereza Machova in Slovakinja Anna Ambruz. Vse tri bodo sedele za volani formul oziroma športnih prototipov, a Sanja Smrdelj vseeno ni čisto brez možnosti v boju z njimi. Dva uradna treninga bosta na vrsti v soboto, prvi ob 9.30, drugi pa ob 13.30. Nedeljska dirka se bo s prvo vožnjo pričela ob 9h, start druge je predviden po svečani otvoritvi tekmovanja ob 13.30, razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov in nagrad pa nekaj po 18. uri zvečer.

VK

Oglejte si tudi