Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
14°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

RONČEL IN KAVČIČ TA KONEC TEDNA PRVIČ NA MADŽARSKEM

Prihajajoči konec tedna bo posadka Rončel-Kavčič nastopila na četrti letošnji dirki regijskega Mitropa pokala. Mecsek rally poteka na Madžarskem  v mestu Pecs in njegovi okolici. To bo prvi nastop posadke ŠD Gas Kras na madžarskih hitrostnih preizkušnjah, ki so popolnoma drugačne, kot smo jih vajeni pri nas. Čeprav zaradi oddaljenosti in zapletene logistike sprva ni bilo načrtovano, da se bosta Simon in David odpravila na to tekmovanje, pa so se v društvu po uspešnem začetku letošnje sezone vendarle odločili, da se udeležijo tudi te dirke.

Simon Rončel in David Kavčič, ki bosta tudi tokrat tekmovala z vozilom Peugeot 208 Rally4, ki ga uporabljata že od začetka sezone, sta že na Madžarskem. Tam sta najprej opravila vse birokratske postopke, kot je verifikacija dokumentov in tehnični pregled dirkalnika. Sreda in četrtek sta nato namenjena popisu proge. Rally Mecsek je zahtevno tekmovanje v dolžini več kot 567 km. 12 hitrostnih preizkušenj je skupno dolgih kar 161 km. To pomeni, da je dirka ena najdaljših v letošnjem koledarju in bo vse posadke še kako resen izziv. Ceremonialni start bo v petek ob 17h na osrednjem trgu v mestu Pecs, ki je od hrvaške Virovitice oddaljeno še približno 100km. Še pred tem bodo vse posadke ob 14h zapeljale na prve tri hitrostne preizkušnje. Po ceremonialnem štartu bodo do večera na vrsti še naslednje tri hitrostne preizkušnje, ostalih 6 pa bo na vrsti v soboto od 7.30 dalje. V cilju pričakujejo prvo vozilo v soboto popoldan malo po 15.30.

Simon Rončel in David Kavčič sta letošnjo sezono v Mitropa pokalu začela odlično, saj sta po treh nastopih v konkurenci vozil s pogonom na en par koles druga, skupno pa na šestem mestu. Vseeno pa osrednji cilj nastopa na Madžarskem ni lovljenje rezultata, čeprav tega, jasno, ne bosta zanemarila.

»Veliko sva slišala o hitrostnih preizkušnjah na madžarskih rallyjih, ki so popolnoma nekaj drugega od cest, ki smo jih vajeni pri nas. Zelo veliko je dolgih ravnih odsekov, na koncu katerih so običajno kar pravokotni zavoji. Povprečne hitrosti so zato izjemno visoke, poleg tega pa je vse bolj ali manj v ravnini, zato tudi ni vzponov, spustov in prevojev. To je popolnoma drugačen svet, ki zahteva drugačen ritem dirkanja in za naju bo to popolnoma nova izkušnja. Upam, da se bova hitro ujela in uspešno tekmovala tudi tukaj«, je povedal Simon po opravljenih verifikacijah v sredo zjutraj. Na rally se je prijavilo 67 posadk iz štirih držav. Največ je domačih, bodo pa na štartu tudi predstavniki Slovaške, Italije in Slovenije. V razredu RC4 je prijavljenih 16 posadk, med njimi se bosta Simon in David s številko 35 podala na pot kot osma. Držimo pesti.

VK      

Oglejte si tudi