Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

RONČEL IN KAVČIČ ŠE DRUGIČ LETOS V AVSTRIJO

Prihajajoči konec tedna bo deloven tudi za člane ŠD Gas Kras. Potem, ko sta uspešno začela sezono na avstrijskem rallyju Rebenland, se Simon Rončel in David Kavčič tudi ta konec tedna odpravljata k našim severnim sosedom. V okviru regijskega pokala Mitropa bosta tekmovala na Lavantall rallyju, ki bo potekal v petek in soboto v Labotski dolini in okoliških hribih na avstrijskem Koroškem.

Tekmovanje, sicer že 45. po vrsti, šteje za različna avstrijska prvenstva in pa, kar je najbolj pomembno, za regijski pokal Mitropa, ki je eden osrednjih ciljev letošnje sezone za posadko ŠD Gas Kras. Pred leti je kar nekaj časa dirka štela tudi za točke slovenskega državnega prvenstva, poleg tega pa je relativno blizu, takoj za mejo. Simon in David bosta lovila druge letošnje točke in naskakoval kar najboljšo uvrstitev v konkurenci vozil s pogonom na en par koles. Lavantall rally je letos skupno dolg kar 358,92 km, od tega na 12 hitrostnih preizkušenj odpade 151,9 km večinoma asfaltiranih cest. Le vmes je nekaj makadamske podlage, dirka pa velja ne le kot dolgo, pač pa tudi izjemno naporno tekmovanje. Še dodatno pa zna rally začiniti tudi muhasto spomladansko vreme, ki v hribih neredko postreže tudi s svežim snegom. Vsekakor izjemno težka preizkušnja za kraško posadko.

Ves program tekmovanja bo trajal kar tri dni. Testiranje, tako imenovani »shakedown«, bo na vrsti že v četrtek, 13.04. preko celega dne (od 9h do 16h), popoldan pa bo sledil ceremonialni štart ob 18h na osrednjem trgu v mestu Wolfsberg. V petek, 14.04. se bo dirka pričela ob 13h, na vrsti pa bodo 4 hitrostne preizkušnje. Po dve različni bodo posadke prevozile dvakrat, ostali del tekmovanja pa bo potekal v soboto, 15.04. Na vrsti bodo trije različni odseki cest, ki jih bo potrebno predirkati po dvakrat. Prvo vozilo pričakujejo na ciljnem odru v središču Wolfsberga ob 18.15.

Simon in David bosta tudi tokrat v Peugeotu 208 Rally4, njuna konkurenca pa bo zelo podobna tisti , ki sta jo srečala že na Rebenland rallyju. Pričakovati je moč nekoliko drugačne pogoje od tistih na prvem letošnjem nastopu. Mnogi tekmeci so na tem rallyju že nastopali, a to Simona in Davida ne moti. Svoje dosežke bosta spet primerjala s tekmeci in jih skušala prehiteti. Potem, ko sta bila pri tem delu uspešna že na prvi dirki letos, nameravata enako storiti tudi ta konec tedna. Vsekakor bo njun nastop na avstrijskem Koroškem odlična popotnica za nadaljevanje letošnje zelo zahtevne tekmovalne sezone, tako na domačem, kot tudi na  mednarodnem prizorišču.

VK

Oglejte si tudi