Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Robinova turneja POVEZUJEMO GORIŠKO tudi na Cerju

V sredo 8.9.2021 nas je ekipa radia Robin razveselila z obiskom na Cerju. Na sončen dan, ki je ponudilveličastne razglede čez Vipavsko in Soško dolino do Triglava, na drugi strani čez Kras do hrvaškega primorja in beneške lagune, smo z Robinovci doživeli nepozabno druženje. Zabaven informativno-promocijski program v živo iz mobilnega studija na Cerju so sooblikovali partnerji destinacije Miren Kras: Konjeniško društvo Soča je predstavilo eno izmed najlepših konjeniških poti v Sloveniji, ki poteka preko Cerja in povabilo Robinovce k jahanju, posebej  sta se izkazali Mateja in Martina, žene iz Društva žena Žbrinca, oblečene v tradicionalno opajsko nošo, so prikazale kako izdelujejo dišavnice iz sivke in preverile ali Simon res obvlada kvačkanje... pa se je po polnih ustih hvale izgovoril na nemirno roko, pod Pomnikom smo trepetali z zadržanim dihom, ko je Jamarski klub Temnica povabil Matejo na pravo plezalno vajo dobrih 20 višinskih metrov po fasadi pomnika in odrezala se je odlično! Vmes smo se vsi udeleženi okrepčali z najboljšimi hamburgerji v regiji, ki jih pripravlja Okrepčevalnica Cerje. Simon je ob pomoči Jana Drufovke pripravil Čas za vas hamburger iz lokalnih sestavin, med njimi kozjega sira iz Kmetije Francetovi. Mladi nogometaši ND Adria in ND Bilje so poskrbeli za pravo nogometno akcijo, v kateri je sodeloval tudi Dejan Krajnc in vse prisotne ob zaključku nagradil z odlično glasbeno predstavo.

Župan Mauricij Humar je priložnost izkoristil za izpostavitev aktualnih projektov in povabilo mladim na delavnico, ki bo ponudila priložnost za opredelitve največjih izzivov in priložnosti za mlade na podeželju.

Direktorica Turizma Miren-Kostanjevica, mag. Ariana B. Suhadolnik, je predstavila rezultate sezone v destinaciji Miren Kras in izpostavila projekte povezovanja v regiji (Info točke na Poti Miru od Alp do Jadrana, Čas za vas, Kraška Gmajna in Kras Pass...), kot edino pravo vizijo nadaljnjega razvoja turizma, ključnega pomena za pridobitev in zadrževanje gostov dlje časa v regiji. Poslušalce radia je povabila na nedeljski koncert Miti in Muze, ki se je odvil 12. 9. pred Pomnikom miru na Cerju.

Robinovci so s turnejo v sedmih dneh obiskali štirinajst krajev in s tem simbolično povezali turistične destinacije – Dolino Soče, Goriška Brda in Novo Gorico z Vipavsko dolino. Turneja je bila hkrati dobrodelne narave, sredstva, ki jih bodo zbirali do konca septembra 2021, bodo namenili družini s Krasa s tremi otroki s posebnimi potrebami.

Turizem Miren-Kostanjevica

Oglejte si tudi