Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Prvič v zgodovini mednarodna razstava psov vseh pasem na Krasu

Od 7. do 10. oktobra je v Opatjem selu v občini Miren-Kostanjevica potekala Mednarodna razstava psov vseh pasem, iz različnih držav sveta, v različnih disciplinah.

V tem času se je na prizorišču predstavilo kar 186 različnih pasem psov, od tega 520 psov v četrtek, 670 psov v petek, 780 v soboto in 720 v nedeljo. Psi in njihovi lastniki so prišli kar iz 32 različnih držav, največ iz Italije, Nemčije in Francije.

10 sodnikov iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Irske, Madžarske, Latvije in Makedonije je vsak dan ocenjevalo pse v različnih disciplinah: bis minor puppy, bis, bis junior, bis puppies, bis veterans, bis brace, bis breeding group, bog fci 1-10 in posebej v kategoriji Supreme junior best in show Alpe Adria Shows 2021 ter Supreme best in show Alpe Adria Shows 2021. Rezultati ocenjevanj so znani na spletni strani www.dogshow-vrtojba.si.

Iz Slovenije se je predstavilo 60 psov, med drugimi tudi edina avtohtona slovenska pasma psov – kraški ovčar, ki je nastala na Krasu. Najlepšemu kraškemu ovčarju je podelil nagrado župan občine Miren-Kostanjevica, g. Mauricij Humar.

Organizatorji so nad izvedbo dogodka zadovoljni, saj se je lokacija pokazala kot primerna za izvedbo takšnih prireditev, kraj z ostalo turistično ponudbo – nastanitvami, kulinariko, znamenitostmi, pa zelo gostoljuben.

Dogodek ima izjemen potencial, zato si organizatorji želijo da postane tradicionalen.

Turizem Miren-Kostanjevica

Oglejte si tudi