Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
32°C
19°C
PET.
34°C
20°C
4848

Prvi rally prinesel dva lepa rezultata za ŠD Gas Kras

Ekipa ŠD Gas Kras se je s prvega letošnjega rallyja za DP Slovenije v Vipavski dolini vrnila z nekoliko mešanimi občutki. Medtem, ko sta bili posadki Janko Čebron in Andrej Kavčič ter Domen in Klara Slejko zadovoljni z doseženim rezultatom, pa sta Ajdovščino razočarana zapustila Kristjan Ravbar in Aljaž Gec, medtem, ko se Tomaž Šuligoj in Miloš Hvala sploh nista uspela pojaviti na štartu.

Rally Vipavska dolina je odprl letošnjo tekmovalno sezono v Sloveniji. Med 85 posadkami so bile na štartu tudi tri posadke ŠD Gas Kras. Žal nismo videli Fiata Punta HGT Tomaža Šuligoja in Miloša Hvale, ki sta bila prisiljena svoj prvi nastop kot člana ŠD Gas Kras prestaviti. Je pa zato dirka potekala brez posebnih težav za Janka Čebrona in Andreja Kavčiča. Za razliko od lanske sezone, ko jima je njun Mitsubishi Lancer Evo9 povzročal veliko preglavic, je tokrat šlo vse gladko in v cilju sta bila z uvrstitvijo zadovoljna. V skupni uvrstitvi dirke sta zasedla 13. mesto, v konkurenci DP Slovenije pa sta bila sedma z le pol sekunde zaostanka za 6. mestom. Petkov Superspecial sta v težkih pogojih odpeljala nekoliko previdneje, v soboto pa sta stopnjevala ritem. Najboljši izid sta dosegla v 8HP, nato pa je bila dirka zaradi vremenskih pogojev zaključena.

Prav tako sta se s prvega nastopa z novim dirkalnikom zadovoljna vrnila domov Domen in Klara Slejko. Opel Adam cup je deloval brez posebnosti in mlada posadka je iz kilometra v kilometer nabirala dragocene izkušnje. V petek zvečer sta bila 10. v diviziji 1, v soboto pa jima je šlo iz HP v HP bolje. Na HP Planina 2 sta bila najvišje, na 4. mestu, do cilja pa sta nato uspela obdržati 6. mesto v razvrstitvi divizije 1. Peto uvrščena posadka je bila le 5 sekund pred njima, a je tudi sedma zaostajala manj kot dve sekundi! Napet boj in širok nasmeh v cilju za mlada brata in sestro.

Žal pa tega nasmeha nismo videli na obrazih Kristjana Ravbarja in Aljaža Geca. Potem, ko sta v ostri konkurenci divizije 2 začela z dobrim 10. mestom v petek, je v soboto zjutraj na HP Višnje 1 še vse delovalo normalno. A že na naslednji HP Planina 1 so se pričele tehnične težave, izgubila sta veliko časa, nato pa sta preventivno sklenila zaključiti svoj nastop. Zdaj pa v vrstah ŠD Gas Kras že načrtujejo naslednje nastope.

VK

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi