Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Veseli vikend Društva prostovoljcev VZD

Prvi vikend v mesecu juniju smo v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze praznovali. Praznovali smo to, kar smo v preteklem šolskem letu skupaj doživeli, naredili, ustvarili, ... Vsega tega se lahko veselimo,saj nas je povezovalo, gradilo, izpolnjevalo in nam prineslo veliko lepega. To veselje smo skušali zajeti v pretekli vikend, ki sta ga obeležila dva dogodka na Mirenskem Gradu:
Piknik z delovno akcijo za brezdomce in prostovoljce

V soboto, 6. junija, smo za brezdomce in prostovoljce iz Ljubljane in primorske pripravili piknik z delovno akcijo. Nabrala se nas je kar velika druščina, skoraj 70 brezdomcev, prostovoljcev, otrok, ... Po Mirenskem Gradu je mrgolelo staro in mlado.

Prvi del dneva smo posvetili delovni akciji, saj ves čas spoznavamo, da se skozi skupno delo lažje povežemo in se veselimo tega, kar smo skupaj naredili. S skupnim delom in praznovanjem lahko gradimo dom za nas vse. K temu nas je na začetku piknika spodbudil tudi Peter. Po uvodnem pozdravu in predstavitvi naših imen, smo se razdelili v delovne ekipe in se razporedili po Gradu. Če bi v soboto dopoldne prišli na Grad, bi v vsakem kotičku srečali nekoga pri zavzetem delu.

Če bi na Grad prišli popoldne, pa bi nas srečali pri igranju nogometa, biljarda, taroka in drugih družabnih iger ali pa se spotaknili ob koga, ki je dremal v senci. To je bilo po kosilu in potem, ko smo razdelili nagrade najbolj angažiranim brezdomcem, ki si prizadevajo, da bi skupaj z nami gradili dom, bodisi v dnevnem centru v Ljubljani, v novi Gorici ali na Mirenskem Gradu in tako zaživeli novo življenje. Prostovoljcem smo razdelili nove društvene majice, na katerih je napisan naš slogan, ki smo se ga skušali držati: »Skupaj gradimo dom!« Nagrado smo podelili tudi najboljšemu direktorju na svetu, našemu Petru. :)

Potem je sledilo druženje in praznovanje. Potekalo je v miru in prijetnem razpoloženju. Kdor je želel, si je lahko ogledal, kaj vse smo v tem letu novega naredili  - zajčnike, mizarsko delavnico, že drugi rastlinjak, … Ob 16h smo skupaj zapeli Dan ljubezni in naredili skupinsko fotografijo, nato pa se odpravili proti domu, saj nas je naslednji dan čakal še …

 

Dan VZD – Dan Za Vse

V nedeljo, 7. junija, smo k našemu praznovanju želeli povabiti še vse druge, da se poveselijo z nami. V ta namen smo po mladinski maši pripravili predstavitev našega dela na zabaven način.

Razširjena glasbena skupina je zapela dve naši uspešnici iz romanja po Rimu, mladinska skupina je zaigrala zelo zabavno dramsko igrico, potem pa smo vse prisotne povabili na stojnice, kjer smo  predstavili vsa naša področja dela.

V  kotičku Dnevnega centra za brezdomce je vsak lahko pomagal spenjati vezice ali delati plakate s fotografijami  iz različnih dogodkov preteklega leta, v kotičku »Delo na Gradu«, so lahko pikirali sadike, v  kotičku za starše in otroke so potekale različne ustvarjalne delavnice, v  kotičku za igro in igrače so lahko preizkušali različne zabavne igre. V kotičku za glasbo je igrala naša glasbena skupina, ki je bil slišati prav profesionalno in je naredil res veselo vzdušje. V dvorani Gnidovčevega doma je bila razstava slik iz Vincencijevih koledarjev in izdelkov iz gline, ki smo jih z brezdomci izdelali na delavnicah  v dnevnem centru. Marsikdo si je tudi ogledal delo na Gradu, če je sledil puščicam, ki so kazale pot do ene ali druge zanimivosti.

Za nas, ki smo ta dan pripravljali, je bil to res  veseli dan, ki ga kar ne bi končali. :) Upamo, da smo s svojim veseljem uspeli nagovoriti in navdušiti tudi druge, da bi v naslednjem šolskem letu skupaj z nami ustvarjali dom za vse in se borili za dobro!

 

Oglejte si tudi