Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Obvestilo glede pogrebne dejavnosti v družbi Komunala Nova Gorica, d.d.

PREVENTIVNI UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE KORONAVIRUSA (COVID-19) NA PODROČJU POGREBNE DEJAVNOSTI V DRUŽBI KOMUNALA NOVA GORICA, d.d.

 

Stranke lahko vstopajo v pisarno le po dve osebi, ki ne kažeta znakov okužbe, da lahko zagotavljamo priporočeno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m. Obvezna je uporaba razkužila za roke, ki je na vidnem mestu pred pisarno. Žal se s strankami do nadaljnjega ne bomo rokovali.

 

Pogrebi naj se izvajajo le v ožjem družinskem krogu z osebami, ki ne kažejo znakov okužbe zaradi možnosti okužbe do nadaljnjega ne moremo izvajati dogovora  glede pogreba na vašem domu.

 

Prosimo svojce, da se pogreba udeležijo le osebe, ki ne kažejo znakov okužb ter da jim odsvetujete rokovanje kot izrek sožalja.

 

Na pogrebni slovesnosti se izvaja pogrebna svečanost v omejenem obsegu brez spremljevalnih dogodkov (pevci, zastavonoše društev) z največ dvema zaposlenima pri žarnem pogrebu in štirimi pri klasičnem pogrebu.

 

Stranke prosimo za razumevanje, ker je za naše zaposlene do nadaljnjega obvezna uporaba zaščitnih mask, kar je priporočljivo tudi za udeležence pogrebne slovesnosti.

 

Odsvetujemo uporabo poslovilne vežice v primernih vremenskih pogojih. V neugodnih vremenskih pogojih pa naj bo vstopanje v vežico posamično z upoštevanjem varnostne razdalje.

 

Zaradi morebitnega prenosa virusa, do nadaljnjega ne bo mogoče kropljenje pokojnika

 

Urejanje pokojnika bomo izvajali z uporabo ekološkega ogrinjala

 

Pri klasičnem pogrebu bo ostala krsta zaprta.

 

Do nadaljnjega odsvetujemo izvajanje poslovitve pred upepelitvijo.

 

Za ostale zadeve v zvezi z najemom grobov vas prosimo, da nas pokličete na telefon ali posredujete elektronsko pošto.

 

Verjamemo, da z razumevanjem sprejemate zgoraj navedene ukrepe, saj so sprejeti v smeri zaščite zdravja ljudi, in trajajo za čas do preklica nevarnosti širjenja okužbe s koronavirusom.

 

Skupaj poskrbimo, da kar najbolj omejimo širjenje virusa.

 

 

Komunala Nova Gorica d.d.

Oglejte si tudi