Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
10°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli
1002

Za krajevni praznik so domačine nasmejali komedijanti iz Šermpasa

Navajeni smo, da nas na krajevne praznike dolgočasijo proslave in govorniki. V Temnici pa smo se na pobudo Društva Simon Jenko tokrat odločili, da namesto slovesnih ter najpogosteje dolgočasnih govorov krajanom ponudimo razigrano in navihano komedijo, polno nepričakovanih zapletov, norčij in smeha.

Amaterski igralci Gledališke skupine SOOV Šempas so vložili v pripravo predstave veliko svojih prostih ur, tako za pripravo vlog kot tudi za kulise, ki niso bile tako preproste, kot smo jih pri podobnih predstavah vajeni, kar se takoj opazi in predstava ima zato nadih pravega, profesionalnega gledališča

Naslov igre je bil „Ta veseli dan ali Nežka se moži“, v osredje pa so bile namesto moških tokrat postavljene ženske, ki s prebrisanostjo, zvijačnostjo ter igrivim humorjem usmerjajo „svoje moške“, tako v častnih, kot tudi v nekoliko nečastnih dogodivščinah. Takšna je bila predvsem osrednja figura – nagajiva in prebrisana Nežka, kot tudi njena gospodarica. Z družnimi močmi sta poskrbeli, da so vsi moški končali tam, kjer jim je bilo po njuni presoji odmerjeno mesto.

Konec veseloigre je bil prav takšen, kot se to za podobne igre spodobi – vesel in poln radosti. Prav takšni pa so iz dvorane odhajali tudi Temničani ter drugi obiskovalci dogodka.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij