Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje prostovoljk projekta Starejši za starejše v Dolenjskih toplicah

Letno srečanje prostovoljk in prostovoljcev projekta Starejši za starejše Dolenjske, Bele krajine in Severne Primorske vsako leto organizira eno izmed društev – tokratno je potekalo septembra v Dolenjskih toplicah. Poleg prostovoljcev so se srečanja udeležili tudi predsedniki DU, nekateri župani in predsednik Pokrajinske zveze DU Zlatko Martin Marušič.

 

Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev je bilo letošnje srečanje zadnje v takšni obliki. Namen srečanja je izmenjava izkušenj, spletanje novih vezi in prijetno druženje. Letos so nam Dolenjci nudili možnost ogleda muzeja čebelarjev in predstavitev življenja staroselcev – Kočevarjev, ogled gradu Soteska in Hudičevega turna ter ogled tehničnega muzeja, ogled BAZE 20, to je barak štaba partizanske vojske, ali ogled Zdravilišča Dolenjske toplice in predstavitev programa rehabilitacije.

 

Po ogledih je sledilo kosilo ter bogat kulturni program, nato pa druženje ob glasbi ter povratek domov v poznih popoldanskih urah. Ker nam je bilo vreme naklonjeno, gostitelji pa zelo prijazni, smo na Dolenjskem preživeli krasen dan in smo se domov vračali polni lepih vtisov. To letno srečanje je skromna nagrada za prostovoljce, ki celo leto obiskujejo starejše v svojem okolju, se z njimi družijo in ustrezne strokovne službe seznanjajo o morebitnih potrebah po pomoči, določene manjše pomoči pa tudi postorijo sami. Bistvo programa je v tem, da starejši prostovoljci obiščejo vse starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašajo o tem, kako živijo, in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo.

 

Gordana Vičič

Oglejte si tudi