Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Obisk Botaničnega vrta Viatori

Ko smo pred dvemi leti v DU Miren organizirali voden ogled po zanimivostih Gorice v Italiji, je padla ideja, da bi si bilo vredno ogledati tudi znani botanični vrt Viatori na obronkih Podgore.
Zato smo letos  v društvu na hitro organizirali ekskurzijo ob 27. aprilu in se popoldne zbrali pred občino v Mirnu in se z lastnim prevozom odpeljali v Podgoro v Gorico do Parka oz. botaničnega vrta Viatori.
Že pri samem vhodu v park prevzame človeka nekakšna umirjenost, ob poslušanju ptičjega petja med sprehodom med cvetočimi azalejami in drugim cvetjem, pa čudovita sproščenost .
Botanični vrt se ponaša z velikim izborom rastlinski vrst z vsega sveta. Večina med njimi je sedaj v cvetju.
Botanični vrt Viatori je njegov ustanovitelj g. Viatori zapustil mestu Gorica z namenom, da se ga vzdržuje in ob času cvetenja odpre za brezplačne oglede obiskovalcem.

Ne moremo predstaviti posameznih rastlin, kot nam jih je v slovenskem jeziku predstavil vodnik po botaničnem vrtu, nekatere med njimi pa si lahko ogledate iz priloženih fotografij.
V prijetnem vzdušju je ekskurzija kar hitro minila, ustavili pa smo se še na skupnem srečanju ob  kavici in strnili vtise in novo znanje.

Oglejte si tudi