Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

OBČINSKO SREČANJE UPOKOJENCEV 2019

Tokratno  občinsko upokojencev smo organizirali na Krasu. Nadaljevali smo z zastavljenem ciljem, narediti najprej nekaj za telo in nekaj za zabavo. V sled temu smo organizirali vodeni vzpon iz Lipe na Trstelj pod vodstvom g. Jožeta Rogelja iz Lipe. Ob povratku je bilo pripravljeno srečanje v Lipi na osmici pri Lebanu.

K umirjanju in zbranosti so prispevali otroci s svojimi nastopi: Gašper in Anže sta zaigrala Slovensko himno, nadaljevala je Zala na violini, Luka in Anže sta skupaj zaigrala dve pesmi, prvi na harmoniki, drugi na saksofonu; zaključil pa je Gašper na trobenti spet z dvema skladbama. Vsem skupaj in staršem Furlan, Pahor in Okretič se iskreno zahvaljujemo zato, da so otroke tako vzgojili in so pripravljeni tudi na nedeljski dan žrtvovati svoj čas. Hvala.

Nadaljevali smo z običajnim programom.  Najprej nas je pozdravil predsednik PZDU Nova Gorica, g. Zlatko Martin Marušič, spomnil nas je na dogodke preteklega leta in nanizal letošnje. Za njim nas je nagovoril podžupan občine Miren-Kostanjevica g. Zvonko Ferfolja, ki nam je v kratkem orisal dela v teku in dela, ki so v planu. Zahvaljujemo se mu za udeležbo, kljub temu, da smo ga v zadnjem trenutku sneli iz domačih obveznosti.

Sledila je prava domača jota, podkrepljena  z domačo klobaso, ki nam je dobro teknila. Po vsem tem nas je obiskala še gospa Erna, ki nam je povedala vse o družinskem življenju, tegobah in težavah, ki ga spremljajo. Samo od nas pa je odvisno kako smo zadovoljni oziroma kako se objokujemo. Njeno pripovedovanje, ki je trajalo celih 45 minut nas je nasmejalo do solz, naša usta pa so se razpotegnila vse do ušes. Erna, hvala to potrebujemo, neobremenjeno zadovoljstvo. Da smo bili še srečnejši smo dobili še dva kosa kuhanih štrukljev. Gospodar  je tudi poskrbel, da smo imeli pijače, take in drugačne vedno dovolj.

Zaključili smo plesom, kjer so se pa najbolje izkazali Mirenci, ki imajo za sabo tečaj plesa in so prav lepo verzirani.

Zagotavljamo, da bomo tudi v srečanje čez tri leta vključili gibalno in družabno komponento.

Zapisala: Nives Urdih

Oglejte si tudi