Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Novoletno voščilo Miren Krasa na Radiu Robin

V sredo 29. decembra je ekipa Turizma Miren-Kostanjevica iz mobilnega studia Radia Robin na Bevkovem trgu v Novi Gorici v eter poslala popotnico dobrih želja za leto 2022 vsem partnerjem in poslušalcem radijskih valov, Robinovce pa za njihovo odlično delo nagradila s polno žbrinco dobrot lokalnih pridelovalcev Miren Krasa.  

Zadnji decembrski dnevi so priložnost za zahvalo vsem partnerjem in sopotnikom s katerimi se preko leta prebijamo čez  poslovne izzive. Posebne pozornosti si zagotovo zasluži ena najbolj pozitivnih in zabavnih primorskih radijskih ekip – ekipa radia Robin, ki preko celega leta skrbi, da sledimo dobrim zgodbam, ostajamo pozitivni in odprtih src ter občutljivi za stiske ljudi, da se povezujemo, sodelujemo ter iskreno veselimo napredka v širši regiji.

V zahvalo za dobro delo je Robinov praznični studio zadišal po Sanjavi strani Slovenije.

Nika Leban in Sara Baša sta v žbrinco zbrali in predstavili dobrote, s katerimi si bo nasmejana radijska ekipa lahko »popravila kri«: vloženo zelenjavo Maqufino iz Vrta Goriške, 100% naravni jabolčni sok iz Kmetije Majcen, nagrajen žameten teran letnik 2021 Vinarstva Radovan Kavčič, očiščevalni Čaj za dobro jutro iz Zeliščne kmetije Rogelja, oljčno olje iz Kmetije Marušič in sveže posušen »domač šalam« iz Kmetije Faganeli.

Za ljubitelje dobre kuhe sta priložili knjigo s 33 recepti jedi iz zdravilnih špargljev, za krajšanje deževnih dni ali dolgih zimskih večerov pa zbirko Koronaekspresija, z zabavnimi, pa tudi nadvse resnimi izpovedmi avtorjev iz vse Slovenije o doživljanju pandemije.

Direktorica Turizma Miren-Kostanjevica, mag. Ariana B. Suhadolnik je v pogovoru z voditeljico Matejo Grebenjak povzela rezultate turistične destinacije Miren Kras v letu 2021 in izpostavila dobre kazalnike nočitev, obiska znamenitosti in dobe bivanja gostov, ki so med najboljšimi v regiji in visoko nad povprečjem v Sloveniji, nekateri meseci v letu so bili celo veliko boljši od leta 2019, ki je bilo izjemno.

K temu so zagotovo prispevali številni razvojni projekti, izvedeni v času omejitev v zameno za odpovedane prireditve. Miren Kras se je tri leta zapored uvrstil med najbolj trajnostne destinacije na svetu, k daljšemu bivanju zagotovo prispeva povezovanje ponudbe treh žlahtnih vinskih regij, Brd, Vipavske doline in Krasa z Brkini, z Zgodbami iz lonca in Krasno kuhinjo so dobili pozornost odlični gostinci Miren Krasa, brez katerih se turizma ne da graditi, tesnejše povezovanje info centrov na Poti miru od Alp do Jadrana, odprtje razstave Človek in konj v sodelovanju z Lipico in večerni koncert Miti in Muze kot del priprav na EPK 2025,  trasiranje nove, 170 km dolge transverzale Ultra Trail Vipava Valley, ki 2x na leto pripelje k nam maratonce iz vsega sveta, odslej pa bo ponujala tudi odlično pohodniško izkušnjo ljubiteljem sprehodov v naravi preko celega leta, Martinova pot nas je povezala z osrednjo Slovenijo in morjem. Še bi lahko naštevala, pa je bilo časa premalo.

Ariana, Nika in Sara so obisk zaključile z voščilom ekipi in poslušalcem:

»Misli pred dejanji oblikujejo naš vsakdan.

Odločimo se za dobro in zdravo leto 2022!

Naj srca prižigajo luči na poti v boljši svet za vse ljudi!«

V decembru smo že zazrti v prihodnost, k novostim, ki bodo prispevale k nadaljnjemu razvoju turizma v destinaciji Miren Kras in širši regiji in o katerih bomo redno poročali tako na Radiu Robin kot v ostalih medijih.

 

Ekipa Turizma Miren-Kostanjevica

Foto: Radio Robin

Oglejte si tudi