Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

NOVINARJI na študijski turi navdušeni nad akcijo DREVO ZA CERJE

Skupina desetih novinarjev iz Slovenije in Hrvaške, ki je v treh dneh obiskala Kras, se je v soboto, 12.10.2019 pomudila tudi na Cerju.

Po ogledu zanimivosti Pomnika miru in čudovitih razgledov so prisluhnili vsebini kampanje Drevo za Cerje. Navdušeni nad našim odzivom na tragedijo in hitrem iskanju rešitev, so tudi sami  v »Drevored hvaležnosti« posadili drevo in sicer že četrto  sadiko avtohtonega hrasta.

Kampanja Drevo za Cerje, ki je nastala po avgustovskem požaru nas po odzivu ljudi iz vseh koncev Slovenije in celo tujine navdaja  z upanjem, da bomo požgano območje Poti miru kmalu lahko tudi zares ponovno ozelenili, In to  z avtohtonimi drevesi.  Doslej smo zbrali že preko 600 sadik, večji del preko donacij posameznikov, veliko sadik hrasta, skvoša in brega pa sta ponudili tudi dve manjši  drevesnici.

Za novinarje  je bilo doživetje ob obisku Pomnika tokrat povsem drugačno.  S posajenim drevesom so pri nas pustili pomembno sled, ki bo njihov spomin na Cerje obarvala z bolj srčnimi barvami.

Za odlično kosilo, tokrat  s pridihom domačnosti in »oktoberfesta«, je kot vedno  poskrbela Okrepčevalnica Cerje.

 

Turizem Miren – Kostanjevica

Oglejte si tudi