Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Do-Re-Mi

Na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov naše občine Do Re Mi se je v avli OŠ Miren predstavilo sedem zborov.


Mladi pevci nas vsakič znova presenečajo. Skozi ljudske, umetne, starejše in sodobne pesmi so nas popeljali v svet čustev, sanj in spominov. Župan Mauricij Humar je v optimističnem duhu in veselem razpoloženju nagovoril otroke, starše in učitelje. Poudaril je, naj vztrajajo pri petju tudi po prestopu osnovne šole, torej v srednji šoli in odrasli dobi. Saj smo Slovenci narod, ki rad prepeva. O tem pričajo številni vokalni sestavi, zbori, ki dolga leta delujejo v okviru društev.
Dolgoletno petje v zboru pevce povezuje, prav tu se spletajo prijateljske vezi, celo rodijo nove ljubezni.
Letos smo v goste povabili Kričače, mlade pevce iz Bukovice in Volčje Drage, ki so avlo napolnili s pozitivno energijo, petjem in plesom. Vodita jih Adrijana Černic Lazić in Katarina Tischer Gregorič, ki jih tudi spremlja na kitari.
Pod vodstvom Minke Markič in korepetitorjem Gregorjem Spačalom so zapeli Otroški pevski zbor Podružnične šole Kostanjevica na Krasu, Otroški pevski zbor Podružnične šole Bilje in Otroški pevski zbor OŠ Miren.
Otroški pevski zbor KRAS Opatje selo je vodila Mojca Ivanc, na klavinovo pa jih je spremljala Tjaša Veselič. Mlajši pevski zbor Glas iz Bilj je na nastop pripravila zborovodja Ingrid Praznik, na kitari pa jih je spremljal Robi Rolih.
Zborovodja Pavel Pahor in korepetitor Blaž Pahor sta predstavila Mladinski pevski zbor Kras Opatje selo, ki je za konec zapel popularno Domiceljevo pesem Vem, da danes bo srečen dan.

In res je bil za nami čudovit popoldan zborovskega petja in tako še en srečen dan za vse nastopajoče, poslušalce in organizatorje. Hvala vsem nastopajočim in njihovim zborovodjem. Pri izpeljavi letošnje revije nam je bila v
veliko pomoč OŠ Miren, iskrena hvala tudi vodstvu šole.

Mojca Dolinšek

Oglejte si tudi