Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Naši mladi talenti 2019

Prireditev Naši talenti že štirinajstič organizira KD Stanko Vuk Miren - Orehovlje in pod pokroviteljstvom župana občine Mauricija Humarja.

Vsi uspešni nastopi, glasbeni dosežki in nove pridobljene modrosti so razlog za praznovanje, ki je tudi tokrat potekalo v obliki glasbenega večera Naši mladi talenti v sodelovanju z Glasbeno šolo Nova Gorica in Slovenskim centrom za glasbeno vzgojo Emil Komel. Ta prisrčen dogodek pod častnim pokroviteljstvom župana Občine Miren - Kostanjevica Mauricija Humarja vedno znova popestri in oplemeniti dogajanja v občini ob prihajajočem dnevu državnosti.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem glasbenim pedagogom, ravnatelju Glasbene šole Nova Gorica Sandiju Vrabcu, ravnateljici Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel Alessandri Scetino, Silvani Vrabec, Lili Mozetič in vsem ostalim za pomoč in sooblikovanje prireditve.

Hvala glasbenim pedagogom, ker prenašajo glasbeno znanje in usmerjajo mlade, da ne osvajajo zgolj not, pač pa tudi dragocena spoznanja, ki so pomembna za rast njihove osebnosti. Brez trdega dela ni uspeha, saj vemo, da zgolj talent še ni porok za odmevnejše dosežke.

Našim mladim talentom želimo, da bi ob podpori staršev in učiteljev dosegli še veliko uspehov. Naj bodo dvorane, kjer bodo nastopali, polne, in da bi vse, kar počnejo, delali z veseljem, z ljubeznijo, s strastjo. Kajti glasba je edini jezik, ki združuje ves svet. Notno črtovje in notni zapis sta po celem svetu enaka in ne poznata meja, ne barve kože ali verske pripadnosti.

 

Pohvale učencem

Na prireditvi je župan podelil pohvale učencem, ki so se udeležili regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj ter dosegli pomembne rezultate.

  • Miha Spačal, petje. Na predtekmovanju 48. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije je prejel priznanje za udeležbo. Njegov mentor je Vladimir Čadež.
  • Nika Pahor, flavta. Sodelovala je na FlavtIstri, 5. mednarodnem združevanju mladih flavtistov in prejela priznanje za udeležbo. Na predtekmovanju 48. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije je prejela priznanje, na 48. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije pa srebrno plaketo. Njena mentorica je Doris Kodelja.
  • Ivana Marussi, flavta. Sodelovala je na FlavtIstri, 5. mednarodnem združevanju mladih flavtistov in prejela priznanje za udeležbo. Na predtekmovanju 48. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije je prejela priznanje za udeležbo Njena mentorica je Doris Kodelja.
  • Ivana Marussi in Sara Skvarč, duo flavt. Na 7. mednarodnem tekmovanju Citta di Palmanova sta prejeli 2. nagrado. Nuna mentorica je Doris Kodelja
  • Irenej Vezjak, klavir. Na predtekmovanju 48. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije je prejel priznanje, na 48. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije pa srebrno plaketo. Njegova mentorica je Ingrid Mačus.
  • Ema Avšič, violina. Na 13. Ars nova international music competition, Trieste 2018, premio Paolo Spincich je prejela 1. nagrado. Njena mentorica je Ana Avšič.

Pavla Vezjak je dve leti predčasno odlično opravila sprejemne preizkuse za violino in bila sprejeta na srednjo glasbeno šolo Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Njen mentor: je Jurij Križnič. Želimo ji vse dobro na nadaljnji glasbeni poti.

 

Mojca Dolinšek

Foto: Sonja Cijan

Oglejte si tudi