Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Na rallyju v Novi Gorici zmagovalne stopničke za člana ŠD Gas Kras Jerneja in Gregorja Fakina

Ekipa ŠD Gas Kras zapušča prizorišče letošnjega 9. Mahlerallyja Nova Gorica z mešanimi občutki. Po eni strani veseli odličen rezultat, ki sta ga dosegla Jernej in Gregor Fakin s svojo Ford Fiesto rally4, po drugi strani pa ostaja slab priokus pri kar dveh posadkah, ki bi brez tehničnih težav obe dosegli odličen izid. Janko Čebron in Andrej Kavčič sta svojega MitsubishijaLancerja Evo9 po vrsti okvar prvi dan dirke vendarle uspela pripeljati do cilja povsem v ozadju, še slabše pa se je godilo Primožu Kačiču in Aljažu Černigoju, saj ju je njun MG ZR105 pustil na cedilu in sta bila prisiljena odstopiti. Do novih točk pa sta vendarle prišli posadki Kristjan Ravbar–Aljaž Gec v diviziji 2 ter Domen in Klara Slejko v diviziji 1.
Največ zadovoljstva v ekipi pomeni rezultat in tudi sama vožnja posadke Jernej in Gregor Fakin, ki sta s svojo Ford Fiesto rally4 krojila vrh v konkurenci DP Slovenije, pa tudi skupno sta bila tik za najhitrejšimi. Od prve HP sta vozila konstantno in bil tik za najhitrejšimi, izkazala pa sta se na večerni preizkušnji Superspecial po ulicah Nove Gorice, kjer sta premagala vso konkurenco v vozilih s pogonom na en par koles, skupno pa postavila kar 8.čas! Drugi dan tekmovanja sta še nekoliko dvignila ritem in pričela loviti tekmece pred seboj. Na obeh ponovitvah nove HP Renče sta bila ponovno najhitrejša v svoji kategoriji, skupno pa obakrat na visokem 7.mestu. V cilju sta  z velikim veseljem proslavila 3.mesto v diviziji 2, kjer sta za drugo uvrščeno posadko zaostala le nekaj sekund. V skupni uvrstitvi sta bila na 11.mestu, v regijskem pokalu Mitropa na tretjem, v konkurenci DP Slovenije pa na 4.mestu.

Prav tako sta bila zadovoljna v cilju tudi Kristijan Ravbar in Aljaž Gec, ki sta svoj Citroen C2R2max pripeljala na 9.mesto v Diviziji 2 in 17. v skupni uvrstitvi DP Slovenije. Lahko bi bila tudi višje uvrščena, a sta za prvi petkov krog izbrala napačne pnvematike, nato pa sta v odmoru za pregrupiranje doživela še okvaro električne napeljave. A sta skupaj z ekipo napako uspela pravočasno odpraviti in v soboto sta bila tudi s časi, doseženimi na HP, bolj zadovoljna. Manj je bilo veselja pri ostalih treh posadkah ŠD Gas Kras, ki so na rallyju doživele vrsto tehničnih težav. Rally Nova Gorica bosta Janko Čebron in Andrej Kavčič zagotovo želela čimprej pozabiti, kljub temu, da sta svoj MitsubishiLancer uspela pripeljati do cilja. Toda bila sta povsem v ozadju, razlog pa je bila okvara ventilatorja, ki je nato prebil še hladilnik motorja in obtičala sta ob progi. Po pravilu super rally sta sicer lahko nadaljevala drugi dan rallyja, a z ogromnim časovnim pribitkom zaradi neodpeljanih HP v petek. Sobota je bila boljša, tudi rezultati na posameznih HP so bili čisto v redu, saj sta bila enkrat celo 10.skupno in 5.med Slovenci. Tudi Domen in Klara Slejko sta imela tehnične težave. Začela sta vzpodbudno, a je bilo vsega konec na HP Lig2. V soboto sta lahko nadaljevala in vendarle prišla do novih točk v konkurenci Divizije 1.take sreče pa ni sta imela Primož Kačič in Domen Černigoj, ki sta po drugi HP povedla v Diviziji 1, bila najhitrejša tudi v peti in trdno držala drugo mesto med najmanjšimi dirkalniki, a nato zaradi okvare nista mogla začeti večernega spektakla v centru Nove Gorice. Ker okvare ni bilo moč popraviti, sta bila prisiljena odstopiti.

Naslednja dirka državnega prvenstva Slovenije v rallyju bo prvi konec tedna v oktobru v hrvaški Istri na rallyju Poreč, kjer pa verjetno ne bodo nastopile vse posadke ŠD Gas Kras, saj bodo nekateri vozniki najbrž raje izbrali nastop na gorski dirki v furlanskem Čedadu.

VK

Foto: Paolo Zanutto

Oglejte si tudi